Etsitkö helppoa ja näyttävää herkkua kesän juhliin? Tässä se on! Haastoimme Someleipurit 2024 suunnittelemaan herkut, joiden näyttävä koristelu onnistuu helposti vaikka aloittelevalta leipurilta. 

Tässä Jenna Saarilahden (@kinuskisydan) helpossa reseptissä maistuu valloittava valkosuklaa, makea mustikka ja raikas lemon curd. Kuppikakkujen kruunuksi pursotetaan samettista tuorejuustokuorrutetta ja kauneus viimeistellään vielä sitruunoin, mustikoin ja valkosuklaaraidoin. 

Kuppikakkujen lisäksi Someleipurimme Jenna kertoo leipovansa kaikki juhlien herkut aina itse: 

"Juhlista riippuen leivon joko yhdessä äitini ja siskoni kanssa tai vain itsekseni. Nämä kuppikakut voisivat sopia loistavasti esimerkiksi juhannuksen juhlintaan! 

Koristelussa olen kokeillut erilaisia tapoja, joista on pikkuhiljaa muotoutunut oma tyylini. En kuitenkaan tee ikinä täysin samanlaista kahta kertaa ja tykkään aina kokeilla myös jotain uutta." 

Ota resepti testiin ja leivo helposti näyttävät kuppikakut kesän juhliin.

Ainekset 10 annosta

Kuppikakut
10
kpl
amerikkalaista kuppikakkuvuokaa
100
g
voita
1,5
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
muna
¾
dl
maitoa
3
rkl
lemon curdia
100
g
mustikoita
50
g
valkosuklaata (10 palaa)
Kuorrute
100
g
mustikoita
2
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
lemon curdia
Koristelu
sitruunaa
50
g
valkosuklaata
pensasmustikoita
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

Kuppikakut 

  1. Laita uuni kuumenemaan 200° C asteeseen. Asettele muffinivuoat pellille.
  2. Sulata voi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään voisula, muna, maito ja lemon curd. Lisää jauhoseos joukkoon. 
  5. Lisää lopuksi mustikat taikinaan (pakastemustikat jäisinä). 
  6. Lusikoi kuppikakkuvuokiin taikinaa niin, että pohja peittyy. Laita jokaiseen vuokaan yksi valkosuklaan pala ja tämän jälkeen peitä se taikinalla. 
  7. Paista kuppikakkuja noin 20 minuuttia. Jäähdytä ennen kuorruttamista.

Kuorrute 

  1. Jos käytät pakastemustikoita, sulata ne mikrossa. 
  2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokerit sekä tuorejuusto. 
  3. Vatkaa mustikat vaahdon joukkoon (jos käytät pakastemustikoita, älä lisää kaikkea mustikoiden nestettä, jotta kuorrutteesta ei tule liian löysää). 
  4. Levitä lusikalla ohut kerros lemon curdia jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. 
  5. Pursota sitten kuorrute. 

Koristelu 

  1. Pilko sitruuna pieniksi viipaleiksi. 
  2. Sulata valkosuklaa laittamalla se kertakäyttöiseen pursotinpussiin tai minigrip-pussiin. Laita pussi kuumaan vesihauteeseen niin, ettei vettä pääse pussin sisään suklaan joukkoon. Leikkaa sitten pussin kulmaan pieni reikä. 
  3. Koristele kuppikakut valkosuklaaraidoilla, sitruunaviipaleilla, pensasmustikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Iida Huhtaluhta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.