Ainekset 4:lle annosta

4
broilerin koipireisi- tai rintapalaa
Marinadi:
1-2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
öljyä
2-3
rkl
hienonnettua persiljaa
Lisäksi:
1
rkl
pullomargariinia
1
sipuli
2
dl
paloiteltuja esikäsiteltyjä kantarelleja, tatteja tai muita metsäsieniä (ei rouskuja) tai 1 rasia herkkusieniä
3-4
tl
dijonsinappia
2
tl
Provancen mausteseosta tai 2 rkl vastaavia tuoreita yrttejä
3-4
dl
kanalientä (fondista), vettä tai valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
n.½
dl
ruokakermaa
hienonnettua persiljaa
Lisäksi:
kasviksia

Ohje

  1. Kun käytät broilerin koipireisipaloja, poista niistä rasvamöykyt tms. ja leikkaa koipi ja reisi erikseen. Nosta broileripalat kulhoon tai lautaselle ja pirskota marinadiainekset päälle. Voit käyttää myös muovipussia. Anna marinoitua kylmässä ½-1 tuntia.

  2. Hienonna sipuli ja paloittele sienet. Ruskista broileripalat kevyesti paistokasarissa, lisää hienonnettu sipuli ja sienet ja kuullota myös niitä hetken aikaa. Mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja dijonsinapilla. Jos marinadia jäi, lisää se sekä neste.

  3. Lorauta kerma joukkoon kypsymisen puolessa välissä. Hauduta ruoka miedolla lämmöllä kannen alla. Rintapalojen kestää kypsyä n. 15 minuuttia, koipien ja reisien n. 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Broileri on kypsää, kun reiästä tihkuva neste on kirkasta, ei punertavaa.

  4. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa sinappia tai yrttejä. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä kasviksia ja riisiä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.