Sinapilla ja sienillä maustettu broilerikastike

Myllyn Paras
4:lle
4broilerin koipireisi- tai rintapalaa
Marinadi:
1-2rklsitruunamehua
2rklöljyä
2-3rklhienonnettua persiljaa
Lisäksi:
1rklpullomargariinia
1sipuli
2dlpaloiteltuja esikäsiteltyjä kantarelleja, tatteja tai muita metsäsieniä (ei rouskuja) tai 1 rasia herkkusieniä
3-4tldijonsinappia
2tlProvancen mausteseosta tai 2 rkl vastaavia tuoreita yrttejä
3-4dlkanalientä (fondista), vettä tai valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
n.½dlruokakermaa
hienonnettua persiljaa
Lisäksi:
kasviksia
Myllyn Paras Jasmiini Riisiä
tai Pitkäriisiä

Valmistusohje

Kun käytät broilerin koipireisipaloja, poista niistä rasvamöykyt tms. ja leikkaa
koipi ja reisi erikseen. Nosta broileripalat kulhoon tai lautaselle ja pirskota marinadiainekset päälle. Voit käyttää myös muovipussia. Anna marinoitua kylmässä
½-1 tuntia.

Hienonna sipuli ja paloittele sienet. Ruskista broileripalat kevyesti
paistokasarissa, lisää hienonnettu sipuli ja sienet ja kuullota myös niitä
hetken aikaa. Mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja dijonsinapilla. Jos
marinadia jäi, lisää se sekä neste. Lorauta kerma joukkoon kypsymisen puolessa
välissä. Hauduta ruoka miedolla lämmöllä kannen alla. Rintapalojen kestää kypsyä
n. 15 minuuttia, koipien ja reisien n. 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Broileri on kypsää, kun reiästä tihkuva neste on kirkasta, ei punertavaa.

Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa sinappia tai
yrttejä.

Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä kasviksia ja riisiä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)