Kun käytät broilerin koipireisipaloja, poista niistä rasvamöykyt tms. ja leikkaa koipi ja reisi erikseen. Nosta broileripalat kulhoon tai lautaselle ja pirskota marinadiainekset päälle. Voit käyttää myös muovipussia. Anna marinoitua kylmässä ½-1 tuntia.
Hienonna sipuli ja paloittele sienet. Ruskista broileripalat kevyesti paistokasarissa, lisää hienonnettu sipuli ja sienet ja kuullota myös niitä hetken aikaa. Mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja dijonsinapilla. Jos marinadia jäi, lisää se sekä neste.
Lorauta kerma joukkoon kypsymisen puolessa välissä. Hauduta ruoka miedolla lämmöllä kannen alla. Rintapalojen kestää kypsyä n. 15 minuuttia, koipien ja reisien n. 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Broileri on kypsää, kun reiästä tihkuva neste on kirkasta, ei punertavaa.
Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa sinappia tai yrttejä. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä kasviksia ja riisiä.
Kommentteja ja keskustelua