Rukiinen Puolukkarahka

10 min, josta valmisteluaika 10 min
4:lle
2 | tlk | vaniljalla maustettua rahkaa (400 g) |
1 | dl | Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja |
1 | dl | Myllyn Paras Ruishiutaleita |
½-1 | dl | juoksevaa hunajaa |
1-2 | dl | puolukkasurvosta |
2-3 | dl | puolukoita tai karpaloita |
(sitruunamelissan tai mintun lehtiä) |
Valmistusohje
-
Sekoita kaikki aineet keskenään. Jaa neljään annoskulhoon ja koristele marjoilla, hiutaleilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (4)
Tuo aikaisemmassa kommentissa oleva talkkunajauho toimii. Olen tehnyt vastaavaa nimellä puolukka- tai mustikkahyve. Ohjeessa käytty saman verran puolukkaa, maun mukaan sokeria (2 rkl), maun mukaan talkkunajauhoja (2 rkl), 1 dl vaahdotettua kermaa ja 1 dl (maustettua) rahkaa.
Keliaakikolle menisi tattarijauho, jos se muuten sopii tähän sekä tattarihiutaleet.
Miten olisi ohje sovellettavissa esim. talkkunajauhoihin tai ruisjauhoihin? Talkkuna voisi mennä ehkä keliaakikollekin...
Kommentoi reseptiä