Rukiinen Kasvis-juustopiirakka

Rukiinen Kasvis-juustopiirakka
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Kasvistäyte:
2rklvoi-öljyseosta
15cmpurjosipulia
2porkkanaa tai punajuurta ohuina suikaleina
150gfenkolia suikaleina
1tlkuminaa
1tlrakuunaa
1tlmustapippurirouhetta
½tlyrttisuolaa
250gricotta- tai tuorejuustoa
1suippopaprika (punainen)
50gparmesaanilastuja

Valmistusohje

Ota pakastetaikinapohja sulamaan, taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.

Valmista täyte: paista pannulla rasvassa purjosipulit sekä porkkana- tai punajuuri- ja fenkolisuikaleita, mausta kuminalla, rakuunalla, mustapippurirouheella ja yrttisuolalla. Lisää lopuksi tuorejuusto.

Levitä täyte hieman jäähtyneenä piirakkapohjalle. Leikkaa päälle paprikarenkaita. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää parmesaanilastuja piirakan päälle paiston puolivälissä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Resepti on herkullisista aineksista koottu ja varmasti maistuva. Tekisi mieli leipoa ja kutsua herkuttelijoita siitä nauttimaan!
Valmistin tätä lakto-ovo-vegetaristidiabeetikkovaimolleni, ja hyvin maistui.