Rapu, rapu, sipuli ja rallaa -piirakka

Rapu,-rapu,-sipuli-ja-rallaa -piirakka
kuudelle rallattajalle
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
200gmeheviä, kuorettomia ravun pyrstöjä (säilyke tai pakaste)
200gtuorejuustoa, maustamatonta mielellään
½tlsuolaa
½tlrouheaa mustapippuria
½dlpuolitujua chilikastiketta
2tlluomusitruunan kuoriraastetta
1rklsitruunasta puristettua mehua
3kananmunaa
dltilliä ja ruohosipulia hienoksi hakattuna
150gmaukasta juustoraastetta
2punasipulia ohuina lohkoina
1tlruokosokerisiirappia

Valmistusohje

Pingota leivinpaperi ø 25–27 cm:n irtopohjavuokaan.

Pane sulanut taikina painellen vuoan pohjaan ja 3 cm:n verran reunaan. Tikkaa haarukalla reiät taikinaan. Ruttaa reilu pätkä foliota ja aseta se taikinareunan tukirenkaaksi esipaistoon. Työnnä vuoka uunin alatasolle ja paista 220 asteessa 10–12 minuuttia.

Valuta ravunpyrstöt. Anna tuorejuustolle kyytiä sekoittamalla, lisää mausteet, chilikastike, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä kananmunat vauhdikkaasti sekoittaen. Pyöräytä vihersilppu ja juustoraaste mukaan ja hulauta juustotäyte esipaistetun pohjan päälle. Muistithan muuten poistaa foliotukirenkaan? Pudottele ravunpyrstöt päälle ja asettele punasipulilohkot keskelle ketoa. Valuta siirappi sipulien päälle.

Jatka paistamista uunissa 160–170 asteessa noin 50 minuuttia. Jos täyte ei ole tässä ajassa hyytynyt, niin piru on merrassa.

Sytytä koristelyhdyt palamaan, pyydä ystävät pöytään ja tarjoa lämmintä piirakkaa rapuaikaan. 

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)