Raikas appelsiinitorttu

Myllyn Paras
piirakkavuoallinen
Pohja:
2munaa
1dlsokeria
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
50gvoi- tai margariinisulaa
Täyte:
30gvoita
1dlsokeria
½dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
4dlpuristettua appelsiinimehua
2munan keltuaista
Päälle:
2munan valkuaista
1rklsokeria

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, joihin on
sekoitettu leivinjauhe ja sula rasva ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina
voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin
keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

Valmista sillä aikaa täyte sulattamalla voi kattilassa.
Sekoita siihen sokeri ja vehnäjauhot ja vispaa sekaan vähitellen appelsiinimehu
ja keltuaiset koko ajan sekoittaen. Kaada täyte tortun päälle. Lisää uunin
lämpöä 250-asteeseen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, mausta sokerilla ja
laita lusikalla nokareina täytteen päälle. Laita uunin yläosaan ja anna olla
muutama minuutti kunnes marenki saa väriä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Olin aluksi hiukan epäileväinen, sakeneeko täyte, mutta kyllähän se siitä sitten kiisselin tapaan alkoi jähmettymään. Vastapuristettujen appelsiinien maku oli todellakin ihanan raikas. Torttu oli nopea valmistaa, mutta lopputulos näyttää siltä, että sen parissa olisi kulutettu enemmänkin aikaa, mikä on sinänsä pelkkää plussaa ! :)