Mansikkapiirakka valkosuklaan kera

Mansikkapiirakka valkosuklaan kera
45 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Paista pyöreä rahkapiirakka uunissa ilman marjoja.
  • Lisää tuoreet mansikat tai muut marjat piirakan päälle ennen tarjoilua.
  • Pidä aina kätevä, Pyöreä Piirakkataikina pakastimessa varalla!
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
200gvalkosuklaarahkaa
1muna
1dlkermaa
100gvalkosuklaata rouheena
4dlmansikoita tai muita tuoreita marjoja
tuoreita basilikan tai sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

  2. Sekoita rahka, muna, kerma ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

  4. Laita ennen tarjoilua kypsälle tortulle marjat ja yrttejä koristeeksi.

VINKKI: Halutessasi voit korvata valkosuklaan kuivatulla marjarouheella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy, Kuva: Anniina Nissinen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Ohje ei ole laktoositon, koska laktoositonta valkosuklaata en ole ainakaan itse löytänyt.
Valkosuklaarahkaa en löytänyt citymarketista. Mikä valmistaja sitä valmistaa?
Reseptiin voi käyttää esimerkiksi vaniljarahkaa, jos kaupasta ei löydy valkosuklaarahkaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta