Puolukkapiiras

45 min, josta valmisteluaika 15 min
10:lle
2 | dl | Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita |
1½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1 | dl | sokeria |
1 | tl | jauhettua kardemummaa |
2 | dl | piimää tai jogurttia |
½ | tl | soodaa |
50 | g | öljyä, margariini- tai voisulaa (½ dl) |
Päälle: | ||
3-4 | dl | puolukoita tai herukoita (1 pss, pakaste) |
Muruseos: | ||
25 | g | öljyä, margariini- tai voisulaa (¼ dl) |
½ | dl | sokeria |
1 | dl | Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita |
Valmistusohje
-
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle piirasvuoalle.
-
Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä). Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle.
-
Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (7)
Oli mielenkiintoista kokeilla neljän viljan hiutaleilla. Hyvää tuli ja nopea valmistaa. Sekä tavallisista aineksista, joita yleensä on kotona valmiina. Kiitos!
Aivan mahtavan makuinen piirakka. Teen kyllä toistekin.
Todella hyvää, tätä teen toistekin.
Todella maukasta, etenkin kun lämpimän piirakan päälle pistää viipaleen vaniljajäätelöä... t:maikku
Helppo tehdä, aineet valmiina kaapissa, maistuu hyvältä.
Nopea tehdä ja hyvän makuinen.
Kannattaa kokeilla kaurahiutaleilla neljän viljan sijaan jos niitä ei satu kaapissa olemaan. Ja marjoina kannattaa näin kesällä käyttää mustikoita! On todella hyvää.. varsinkin vaniljajätskin kanssa. Eikä piirakkapohjakaan kovin epäterveellinen ole kun käyttää rasvatonta piimää ja öljyä. Suosittelen!!
Kommentoi reseptiä