Puolukkaleivokset

Puolukkaleivokset
35 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Kauramurotaikinasta leivot kätevästi pienet herkulliset muropiiraat.
  • Tee leivokset esim. silikonisiin tai alumiinisiin pikkuvuokiin, niin saat samantyyppisiä itse tehtyjä kuin kaupassa myytävät valmiit marjapiiraat.
  • Koristele halutessasi paiston jälkeen puolukkahillolla ja tuorein puolukoin.
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Vuokiin:
n.4dlpuolukoita
Täyte:
1tlkvaniljarahkaa (200 g)
1muna
½dlsokeria
2tlvaniljasokeria
Pinnalle:
2dlpuolukkahilloa
3dlpuolukoita

Valmistusohje

Levitä sulanut pakastetaikina pienien silikoni- tai folio-piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Jaa puolukat vuokiin, mikäli ovat pakasteena, laita ne jäisinä. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle piiraisiin.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 - 20 min. Levitä jäähtyneiden puolukkaleivosten päälle puolukkahilloa ja puolukoita.

VINKKI: Mikäli haluat piiraista juhlavia, voit tehdä niille hyytelösokerista kiilteen päälle eli 1½ dl hyytelösokeria + 2 dl vettä. Valmista hyytelösokerikuorrutus kuumentamalla vesi kiehumispisteeseen ja sekoittamalla joukkoon hyytelösokeri. Jatka sekoittamista kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi hyytelösokerilientä vähän kerrallaan marjojen päälle. Jos lusikoit liian nopeasti, hyytelöliemi ei ehdi hyytyä. Jatka lusikoimista kunnes kaikki marjat ovat hyytelön peittämiä. Jos hyytelö hyytyy kattilassa ennen kuin ehdit lusikoida kaiken, kuumenna sitä hetki uudelleen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)