Porkkana-broileri jauhelihamakaronilaatikko

1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
4-6:lle
1 | ps | Myllyn Paras Tumma Makaronia (400 g) |
300-400 | g | broilerijauhelihaa |
1 | iso sipuli tai 1 ps pakastesipulikuutioita | |
2 | rkl | rypsiöljyä |
2-3 | porkkanaa | |
1½ | tl | suolaa |
2 | tl | currya |
1½ | tl | paprikajauhetta |
3 | munaa | |
1 | l | maitoa |
Valmistusohje
-
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli kevyesti öljyssä. Jos et saa broilerijauhelihaa, käytä broilerisuikaleita. Sekoita joukkoon hienoksi raastetut porkkanat ja mausta seos. Raaste kypsyy paiston aikana.
-
Voitele iso uunivuoka öljyllä ja kaada keittämättömät makaronit pohjalle ja sekoita joukkoon kuuma jauhelihaporkkanaseos. Vatkaa munat ja maito hyvin sekaisin ja kaada vuokaan.
-
Kypsennä 200-asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella / puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle.
-
Anna laatikon vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen. Lisäkkeeksi maistuu mauste- ja tuorekurkulla höystetty salaatti.
Kommentoi reseptiä