Piparkakut karpalo-suolapähkinätwistillä

Piparkakut karpalo-suolapähkinätwistillä

Joulupiparien leivonta on kätevää pakastepiparitaikinasta.  Sekoita makeaan piparitaikinaan hapanta kuivattua marjaa ja suolaista pähkinää – makea, suolainen ja hapan maku toimivat hyvin yhdessä.  Saat herkullisen tuoksun ja maun kotiisi!  Perinteinen Piparkakkutaikina on voilla leivottua ja Laktoositon Piparitaikina sopii laktoosittomaan ruokavalioon.  Kyösti Mäkimattila ja Arja Elina Laine leipoivat näitä pipareita yhdessä, katso video alta!

noin 30 kpl

Valmistusohje

Sulata piparitaikina. Hienonna karpalot ja suolapähkinät (1 dl) rouheeksi ja sekoita ne käsin puristellen taikinaan. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja litistä ne mataliksi pikkuleiviksi käsin. Laita keskelle suolapähkinän puolikas. Asettele piparit väljästi leivinpaperille uunipellille.  Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5-10 min.

VINKKI: Voit laittaa kuivattujen karpaloiden tilalle kuivattua puolukkaa, tyrniä tai pihlajanmarjaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voisko leipoa muotilla? Tulee sievempiä!
Pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita sisältävästä taikinasta muotilla ottaminen voi olla hankalampaa, mutta toki muottiakin voi käyttää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta