Papuja, pinaattia ja ohraa! Täyttävää ja ennen kaikkea maittavaa. Jos tunnet tarvetta lihaisampaan ilmaisuun, heitä sekaan kypsymään suupaloiksi pilkottua raakamakkaraa tai rapeaksi paistettua pekonia murusteltuna.
Lämmitä öljy, lisää sipuli, fenkoli ja valkosipuli. Paista pehmeiksi, noin 12-15 minuuttia.
Murskaa puolet kik-herneistä ja lisää pannulle, tomaattien, kasvisliemen ja ohran kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kansi päällä välillä sekoittaen, kunnes ohra on pehmeää, 30-40 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa.
Lisää lopuksi mukaan jäljelle jääneet kik-herneet, pavut ja pinaatti. Keitä kunnes pinaatti on kypsää, pari minuuttia.
Jaa kulhoihin, mausta parmesaanilla. Koristele basilikan lehdillä ja tarjoa heti.
Kommentteja ja keskustelua