Pastel de nata -leivos on portugalilainen herkku, joka valmistetaan vanukasmaisesta täytteestä. Täytteeseen saadaan makua kanelitangosta sekä sitruunan kuoresta. Tällä reseptillä valmistat nämä ihanat leivokset hieman helpommin.
Leivosten pohjana käytetään Myllyn Paras Lehtitaikinaa, joka on tehty jo valmiiksi ohuiksi levyiksi. Koska leivoksiin halutaan ohut ja lehtevä pohja, kaulitaan nämä lehtevät lehtitaikinalevyt tällä kertaa vielä tavallistakin ohuemmiksi. Täyte kuumennetaan kattilassa sen verran, että se muuttuu vanukasmaiseksi. Tällöin se on valmis käytettäväksi leivonnaisten täytteenä. Älä täytä vuokia täytteellä aivan täyteen, sillä täyte kohoaa paiston aikana, mutta laskee jäähtyessä.
Ota neljä Myllyn Paras Lehtitaikinalevyä sulamaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Sekoita sillä aikaa pinnoitetussa kattilassa täytteen sokeri ja vehnäjauhot. Lisää joukkoon kerma ja keltuaiset. Sekoita hyvin.
Pese sitruuna ja kuori siitä kuorimaveitsellä kuori kattilaan. Lisää joukkoon vielä kanelitanko. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes seos muuttuu sakeammaksi.
Ota kattila pois liedeltä ja siivilöi täyte. Näin saat kanelitangon ja sitruunan kuoren palat pois täytteestä.
Anna täytteen jäähtyä pohjien valmistuksen ajan.
Kauli taikinalevyt hieman pidemmiksi, jotta saat otettua lasilla jokaisesta levystä kolme pyöreää palaa (noin 8 cm halkaisijaltaan). Käytä tarvittaessa hieman vehnäjauhoja apuna, jotta taikina ei tartu alustaan tai kaulimeen kiinni kaulittaessa.
Painele taikinapalat pieniin piirakkavuokiin. Jaa hieman jäähtynyt täyte vuokiin tasaisesti ja paista piirakoita 225-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan ja pohja on kypsä.
Siivilöi valmiiden leivonnaisten päälle hieman jauhettua kanelia ennen tarjoilua.
Kommentteja ja keskustelua