Mustikka-tuorejuustopiirakka Pullataikinasta

Mustikka-tuorejuustopiirakka Pullataikinasta
1 uunipellillinen, 15-20 palaa
Pullataikina:
3dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1munaa
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Täyte:
200gtuorejuustoa, tarvittaessa vähälaktoosista
n.8dlmustikoita
n.3rklMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1dlhillosokeria
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kauli taikina kohoamisen jälkeen leivinpaperiarkin kokoiseksi tasaiseksi levyksi ja nosta uunipannulle. Halutessasi ota hieman taikinaa sivuun kohoamaan koristenauhoja varten. Peitä liinalla ja anna kohota n. 15 min. Sekoita mustikat, sämpyläjauhot ja hillosokeri kulhossa. Levitä kohonneen pullapohjan päälle ensin tuorejuusto ohueksi kerrokseksi ja sen päälle mustikkaseos. Muotoile erikseen kohoamaan jääneestä taikinasta nauhoja. Venytä nauhat piirakan päälle vinottain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat munalla. Paista 175-200 -asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 30 min. Koristele mustikoin.

VINKKI: Saat piirakasta vähärasvaisen, jos käytät tuorejuuston tilalla sokerilla + vaniljasokerilla maustettua rahkaa. Voit käyttää piirakkaan myös pelkästään mustikoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

erittäin hyvää