Mustaherukka-hyydyketorttu

mustaherukka-hyydyketorttu

Mustaherukoista saat ihanan raikkaan tortun.  Pohja on tehty tässä vehnäjauhoilla, mutta voit käyttää myös ruis- tai tattarijauhoja. Jos tumma väri häiritsee, käytä myös vahvaa kaakaojauhetta, jolloin syntyy tumma suklainen kakkupohja. Liivatehyytelön kiinteytyminen kestää viileässä muutamia tunteja, tee kakku mieluummin ajoissa, esim. edellisenä päivänä jääkaappiin.

noin 6-8:lle
Pohja:
3kananmunaa
1dlsokeria
½dlperunajauhoja
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlvaniljasokeria
1tlleivinujauhetta
Täyte:
200gsoseutettuja mustaherukoita (tuoreita tai pakastettuja)
1dlsokeria
tlvaniljasokeria
6liivatelehteä
4dlvaahdotettua kermaa (osan voi korvata rahkalla)
Kiille:
1dlvahvaa mustaherukkamehua
2liivatelehteä
2rklmustaherukkalikööriä

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Lisää seos siivilän läpi munavaahtoon varovasti sekoittaen. Paista voidellussa, korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa 30-40 minuuttia. Maultaan mustaherukkatorttuun sopii mainiosti myös suklaapohja. Lisää silloin taikinaan kuivien aineiden mukana 2 tl tummaa kaakaojauhetta. Kostuta jäähtynyt pohja herukkaliköörillä tai laimennetulla mustaherukkamehulla. Voit halkaista kumotun ja jäähtyneen pohjan kahtia ja pakastaa puolikkaan toista torttua varten. Lisää liotetut liivatelehdet herukka-sokeriseokseen ja sekoita kermavaahto massaan. Täytä sillä irtopohjavuoka, jonka pohjalla on kakkupohja. Jätä peitettynä hyytymään jääkaappiin 5-6 tunniksi. Sulata liivatelehdet mehutilkkaan ja kaada seos tortun päälle. Anna hyytyä yön yli. Koristele ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla (kesällä sitruunamelissan lehdillä tai syötävillä kesäkukilla).

Resepti:
Tuulevi Aschan, Otava. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)