Mustaherukoista saat ihanan raikkaan tortun.

Pohja on tehty tässä vehnäjauhoilla, mutta voit käyttää myös ruis- tai tattarijauhoja.

Jos tumma väri häiritsee, käytä myös vahvaa kaakaojauhetta, jolloin syntyy tumma suklainen kakkupohja.

Liivatehyytelön kiinteytyminen kestää viileässä muutamia tunteja, tee kakku mieluummin ajoissa, esim. edellisenä päivänä jääkaappiin.

Ainekset noin 6-8:lle annosta

Pohja:
3
kananmunaa
1
dl
sokeria
½
dl
perunajauhoja
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinujauhetta
Täyte:
200
g
soseutettuja mustaherukoita (tuoreita tai pakastettuja)
1
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria
6
liivatelehteä
4
dl
vaahdotettua kermaa (osan voi korvata rahkalla)
Kiille:
1
dl
vahvaa mustaherukkamehua
2
liivatelehteä
2
rkl
mustaherukkalikööriä

Ohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Lisää seos siivilän läpi munavaahtoon varovasti sekoittaen. Paista voidellussa, korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa 30-40 minuuttia. Maultaan mustaherukkatorttuun sopii mainiosti myös suklaapohja. Lisää silloin taikinaan kuivien aineiden mukana 2 tl tummaa kaakaojauhetta.

Kostuta jäähtynyt pohja herukkaliköörillä tai laimennetulla mustaherukkamehulla. Voit halkaista kumotun ja jäähtyneen pohjan kahtia ja pakastaa puolikkaan toista torttua varten.

Lisää liotetut liivatelehdet herukka-sokeriseokseen ja sekoita kermavaahto massaan. Täytä sillä irtopohjavuoka, jonka pohjalla on kakkupohja. Jätä peitettynä hyytymään jääkaappiin 5-6 tunniksi.

Sulata kiillettä varten liivatelehdet mehutilkkaan ja kaada seos tortun päälle. Anna hyytyä yön yli. Koristele ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla (kesällä sitruunamelissan lehdillä tai syötävillä kesäkukilla).

Resepti:
Tuulevi Aschan, Otava. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.