Mini Taateli Joulutortut

Mini Taateli Joulutortut

Joulutortun täyte voi olla muutakin kuin luumumarmeladia. Tee taatelista sose, jonka voit maustaa halutessasi rommilla tai punssilla. Voit kokeilla myös muita kuivattuja hedelmiä, esim. viikunoita. Taittele tortut minikokoon, vähemmän kaloreita/kpl.

Katso video valmistuksesta ohjeen alta.

40 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
tai Torttutaikinaa (500 g)
Täyte:
2-3dlvettä
1pkttaateleita (250 g)
1-2rklrommia

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa, anna taatelien pehmetä, lisää tarvittaessa vettä. Taateleista tulisi muodostua paksu sose, kuten torttuhillo. Lisää halutessasi joukkoon hieman rommia tai punssia tai vastaavaa esanssia makua antamaan.  Jaa jokainen taikinalevy puoliksi ja se vielä neljään osaa eli saat yhdestä levystä 8 minineliötä! Leikkaa neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin kuten joulutorttuja tehdessä. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistele sakarat kiinni yhteen keskelle kostutetuin sormin. Laita jokaisen tortun keskelle n. 1 tl täytettä. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 5-10 min.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen taateleiden tilalla viikunoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

HYVIÄ
Nam, hyvän makuista.