Joulutortun täyte voi olla muutakin kuin luumumarmeladia.

Tee taatelista sose, jonka voit maustaa halutessasi rommilla tai punssilla. Voit kokeilla myös muita kuivattuja hedelmiä, esim. viikunoita.

Taittele tortut minikokoon, tarjoile vähemmän kaloreita/kpl.

Katso video valmistuksesta ohjeen alta.

Ainekset 40 kpl annosta

Täyte:
2-3
dl
vettä
1
pkt
taateleita (250 g)
1-2
rkl
rommia

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa, anna taatelien pehmetä, lisää tarvittaessa vettä. Taateleista tulisi muodostua paksu sose, kuten torttuhillo. Lisää halutessasi joukkoon hieman rommia tai punssia tai vastaavaa esanssia makua antamaan. 

  2. Jaa jokainen taikinalevy puoliksi ja se vielä neljään osaa eli saat yhdestä levystä 8 minineliötä! Leikkaa neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin kuten joulutorttuja tehdessä. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistele sakarat kiinni yhteen keskelle kostutetuin sormin.

  3. Laita jokaisen tortun keskelle n. 1 tl täytettä. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 5-10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.