Pullapohjaisen piirakan täytteenä on tällä kertaa rahkaa ja mangoa.

Resepti onnistuu myös muilla säilykehedelmillä kuten persikalla ja päärynällä.

Ainekset uunipellillinen, noin 16 annosta

Pullataikina:
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita tai margariinia
Täyte:
2
tlk
mangoa kuutioina (2 x säilyke 250/420 g) tai tuoretta 500 g
100
g
valkosuklaata raasteena
2
tlk
lime-valkosuklaarahkaa (400 g)
2
munaa
1
dl
kuivattuja mango- tms. hedelmäpaloja
1
tl
vaniljasokeria
(hopeakuulia)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  2. Kauli taikina kohoamisen jälkeen leivinpaperiarkin kokoiseksi tasaiseksi levyksi ja nosta uunipellille. Muotoile piirakan reunat. Peitä liinalla ja anna pullapohjan kohota 45-60 minuutin ajan paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä. Voit myös kohottaa piirakkapohjaa huoneenlämmössä, jolloin aikaa kuluu enemmän, esim. työpäivän ajan tai yön yli.

  3. Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä seos kohonneelle piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25-35 min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi. Koristele hopeakuulilla halutessa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.