Mangopiirakka Pullataikinasta

Mangopiirakka Pullataikinasta

Helppo ja herkullinen piirakka syntyy nopeasti ja kätevästi. Resepti onnistuu myös muilla säilykehedelmillä kuten persikalla ja päärynällä.

uunipellillinen, noin 16 palaa
Pullataikina:
3dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1 muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Täyte:
2tlkmangoa kuutioina (2 x säilyke 250/420 g) tai tuoretta 500 g
100gvalkosuklaata raasteena
2tlklime-valkosuklaarahkaa (400 g)
2munaa
1dlkuivattuja mango- tms. hedelmäpaloja
1tlvaniljasokeria
(hopeakuulia)

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kauli taikina kohoamisen jälkeen leivinpaperiarkin kokoiseksi tasaiseksi levyksi ja nosta uunipellille. Muotoile piirakan reunat. Peitä liinalla ja anna kohota n. 15 min. Anna pullapohjan kohota 45-60 minuutin ajan paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä. Voit myös kohottaa piirakkapohjaa huoneenlämmössä, jolloin aikaa kuluu enemmän, esim. työpäivän ajan tai yön yli. Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä seos kohonneelle piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25-35 min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi. Koristele hopeakuulilla halutessa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)