Pääsiäisen aikaan vohvelit taittuvat juhlaviksi mämmivohveleiksi.

Samaan ohjeeseen voi myös ”hävittää” tähdemämmit.

Pääsiäisen aikaan mämmivohvelien kanssa sopivat aurinkoiset hedelmäiset hillot, aprikoosi tai appelsiini sekä rahka, lisäksi hedelmäpalat raikastavat kokonaisuutta.

Ainekset n. 6 kpl annosta

Mämmi-vohvelitaikina:
2
dl
mämmiä (200 g) (kokeiltu Kymppi-mämmillä)
3
munaa
1
dl
kermaa tai maitoa
1
dl
sitruunavichyä
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
50
g
voisulaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Lisäksi:
hedelmäisiä hilloja: aprikoosi tai appelsiini
sitrus- tai kermarahkaa, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
hedelmäpaloja, esim. aprikoosi tai appelsiini

Ohje

 

  1. Lisää mämmin joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota vähintään 10 minuuttia.
  2. Sivele rasvaa sudilla vohvelipannun paistopinnoille. Annostele taikinaa riittävästi pannulle niin, että sitä on paksulti kauttaaltaan. Paista vohvelipannulla miedohkolla lämmöllä riittävän pitkään, jotta saat paksuja ja rapeita vohveleita.
  3. Tarjoile kuumina tai jäähtyneinä lisukkeiden kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.