Mämmivohvelit

Mämmivohvelit
30 min, josta valmisteluaika 10 min

Pääsiäisen aikaan vohvelit taittuvat juhlaviksi mämmivohveleiksi.

Samaan ohjeeseen voi myös ”hävittää” tähdemämmit.

Pääsisäisen aikaan mämmivohvelien kanssa sopivat aurinkoiset hedelmäiset hillot, aprikoosi tai appelsiini sekä rahka, lisäksi hedelmäpalat raikastavat kokonaisuutta.

n. 6 kpl
Mämmi-vohvelitaikina:
2dlmämmiä (200 g) (kokeiltu Kymppi-mämmillä)
3munaa
1dlkermaa tai maitoa
1dlsitruunavichyä
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
½tlsuolaa
50gvoisulaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Lisäksi:
hedelmäisiä hilloja: aprikoosi tai appelsiini
sitrus- tai kermarahkaa, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
hedelmäpaloja, esim. aprikoosi tai appelsiini

Valmistusohje

 

  1. Lisää mämmin joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota vähintään 10 minuuttia.
  2. Sivele rasvaa sudilla vohvelipannun paistopinnoille. Annostele taikinaa riittävästi pannulle niin, että sitä on paksulti kauttaaltaan. Paista vohvelipannulla miedohkolla lämmöllä riittävän pitkään, jotta saat paksuja ja rapeita vohveleita.
  3. Tarjoile kuumina tai jäähtyneinä lisukkeiden kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)