Lehtevät Tiramisu-taatelisydämet

Lehtevät Tiramisu-taatelisydämet

Joulunajan ja vuodenvaihteen juhlien torttutaikinasta saa paljon muutakin leivottua kuin joulutorttuja. Lehtevät Tiramisu-taatelisydämet -reseptissä taikina paistetaan ensin muoteilla muotoiltuna ja täytetään vasta kypsänä. Täytteestä saa juhlavamman liköörillä, mutta sen voi myös jättää pois esim. lapsille menevästä osuudesta. Voit laittaa täytteeksi sekoitettua taatelirahkaa tai erikseen väliin kermarahkaa ja erikseen taateliseosta.

noin 10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Päälle:
munaa, raesokeria, mantelilastuja
Täyte:
150gkuivattua taatelia
1dlvahvaa kahvia
½dlsokeria
3rklAmaretto-likööriä
1tlkkuohukermaa (2 dl)
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)

Valmistusohje

Ota taikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai leikkaa sydämet terävällä veitsellä. Reunapaloista voit ottaa koristeeksi pikkusydämiä tai muita kuvioita. Voit tehdä sydämiin keskelle pienet sydänikkunat eli reiät. Voitele kuviot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista lehteviksi ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Valmista täyte: Tee taateli-kahvi-amarettosose keittämällä kuivattua taatelia vahvassa sokeroidussa kahvissa, mausta liköörillä. Keitä hetki sekoittaen (5-10 min). Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja jäähtynyt taatelisose. Voit myös jättää yhdistämättä täytteet keskenään ja laittaa väliin erikseeen taateliseosta ja erikseen kermarahkaseosta. Halkaise jäähtyneet sydämet kahtia ja täytä ne ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Ai miten herkullista :)
Kuulostaa tosi herkulliselta, tulostin reseptin ja teen jouluksi!
Ihan mielettömän hyviä, vaikka en löytänytkään Amarettoa, mutta korvasin sen rommiesanssilla. Tein tyttäreni ristiäisiin näitä eka kerran ja kovasti kaikki kehuivat!