Leena Taivalsaaren helppo hillokakku

Helppo hillokakku
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min

Leena Taivalsaari on aikuisten sarjan Piparinleivonnan SM-voittaja vuosimallia 2020 ja toinen Someleipurit 2021 -mestareista. Leenan joulu maistuu hillokakulta, jonka maku vain paranee ajan kuluessa – jos vain maltat pitää näppisi erossa tästä uunituoreesta herkusta.

3kananmunaa
dlsokeria
150 gsulatettua voita
1dlkermaa
1rklsitruunamehua
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
3tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
Kakun väliin
vajaa desilitra puolukka-, vadelma- tai muuta hilloa
Voiteluun:
voisulaa ja korppujauhoja
Koristeluun:
tomusokeria makusi mukaan

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 175 °C asteeseen.

  2. Sekoita puuhaarukalla munat ja sokeri.

  3. Lisää voisula, kerma ja sitruunamehu tasaiseksi. 

  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maltillisesti.

  5. Nostele noin puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

  6. Levitä taikinan päälle hillorengas ja loput taikinasta.

  7. Paista kakku kypsäksi noin 50–60 minuutissa.

  8. Anna kakun jäähtyä kunnolla, jotta maut tasaantuvat ja mehevöityvät.

Resepti:
Leena Taivalsaari

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)