Helppo hillokakku

Leena Taivalsaaren helppo hillokakku

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

6 arviota
Valmisteluaika
30 min
Kokonaisaika
1 h 30 min

Leena Taivalsaari on aikuisten sarjan Piparinleivonnan SM-voittaja vuosimallia 2020 ja toinen Someleipurit 2021 -mestareista. Leenan joulu maistuu hillokakulta, jonka maku vain paranee ajan kuluessa – jos vain maltat pitää näppisi erossa tästä uunituoreesta herkusta.

Ainekset annosta

3
kananmunaa
dl
sokeria
150
g
sulatettua voita
1
dl
kermaa
1
rkl
sitruunamehua
3
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
Kakun väliin
vajaa desilitra puolukka-, vadelma- tai muuta hilloa
Voiteluun:
voisulaa ja korppujauhoja
Koristeluun:
tomusokeria makusi mukaan

Ohje

  1. Lämmitä uuni 175 °C asteeseen.

  2. Sekoita puuhaarukalla munat ja sokeri.

  3. Lisää voisula, kerma ja sitruunamehu tasaiseksi. 

  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maltillisesti.

  5. Nostele noin puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

  6. Levitä taikinan päälle hillorengas ja loput taikinasta.

  7. Paista kakku kypsäksi noin 50–60 minuutissa.

  8. Anna kakun jäähtyä kunnolla, jotta maut tasaantuvat ja mehevöityvät.

Resepti:
Leena Taivalsaari

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

6 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.