Lämpimän ja lohdullisen pastavuoan päätähtenä on tällä kertaa myskikurpitsa. Makea myskikurpitsa ja täyteläinen mascarpone kietoutuvat täysjyväpastan ympärille, saaden makua sitruunasta ja salviasta.

Ainekset 6 annosta

n. 800
g
myskikurpitsa
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
20
salvianlehteä
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
chilirouhetta
¼
tl
muskottipähkinää
9
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
250
g
mascarponejuustoa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
1
luomu sitruuna
2
rkl
vaahterasiirappia
150
g
cheddarjuustoraastetta
3
rkl
voita paistamiseen ja vuoan voiteluun
Tarjoiluun:
2
dl
makeaa chilikastiketta

Ohje

  1. Halkaise myskikurpitsa, poista siemenet ja kuori se. Raasta kurpitsa raastimen karkealla terällä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta sitruunankuori ja purista mehua 2 rkl.
  3. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla 2 rkl voita. Lisää puolet salvianlehdistä, paprikajauhe, chilirouhe ja muskottipähkinä. Lisää raastettu kurpitsa ja kuullota keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää ja saanut hieman väriä.
  4. Lisää vesi, kasvisliemi, mascarponejuusto, suola ja mustapippuri. Anna kiehahtaa ja lisää lopuksi sitruunankuori, mehu, vaahterasiirappi.
  5. Kaada pasta voideltuun 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan. Kaada päälle pannun sisältö ja sekoita. Lisää pinnalle juustoraaste ja jäljelle jääneet salvianlehdet.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa makean chilikastikkeen kanssa.
Resepti:
Mika Rampa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.