Lämpimän ja lohdullisen pastavuoan päätähtenä on tällä kertaa myskikurpitsa. Makea myskikurpitsa ja täyteläinen mascarpone kietoutuvat täysjyväpastan ympärille, saaden makua sitruunasta ja salviasta.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta sitruunankuori ja purista mehua 2 rkl.
Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla 2 rkl voita. Lisää puolet salvianlehdistä, paprikajauhe, chilirouhe ja muskottipähkinä. Lisää raastettu kurpitsa ja kuullota keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää ja saanut hieman väriä.
Lisää vesi, kasvisliemi, mascarponejuusto, suola ja mustapippuri. Anna kiehahtaa ja lisää lopuksi sitruunankuori, mehu, vaahterasiirappi.
Kaada pasta voideltuun 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan. Kaada päälle pannun sisältö ja sekoita. Lisää pinnalle juustoraaste ja jäljelle jääneet salvianlehdet.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa makean chilikastikkeen kanssa.
Kommentteja ja keskustelua