Juhlava keksikakku on mukava tarjota kevään ja kesän juhlapöydässä. Keksikakkua varten paistetaan perinteisestä makeasta murotaikinasta kaksi suurta keksiä. Kaksitaikinan pääraaka-aineina ovat Myllyn Paras Emännän Puolikarkeat Vehnäjauhot ja voi. Makeutta tuo tomusokeri ja makua vaniljatahna. Vaniljatahnan voit korvata myös vaniljasokerilla tai vaikka vaniljauutteella.

Keksikakku kasataan kahdesta suuresta keksistä, joiden väliin tehdään herkullinen vaahto appelsiinituorejuustosta ja vispikermasta. Lisäksi keksien päälle sipaistaan vielä ohut kerros appelsiinimarmeladia tuomaan herkullista makua.

Keksikakun koristelu on ihan omasta mielikuvituksesta kiinni. Koristeluun voi käyttää muun muassa tuoreita marjoja, syötäviä kukkia, suklaakarkkeja tai vaikka sokerimassa koristeita. Kakku on helppo koristella aina juhlan teeman mukaisesti. Mikä parasta ylimääräisestä keksitaikinasta voi paistaa pieniä pikkuleipiä juhlapöytään tarjolle tai käyttää niitä tämän keksikakun koristelussa

Ainekset 8 annosta

Keksitaikina
2
dl
tomusokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljatahnaa tai -uutetta (tai vaihtoehtoisesti noin 3 tl vaniljasokeria)
350
g
voita
1
kananmuna
Täyte
100
g
appelsiinimarmeladia
200
g
appelsiinituorejuustoa
6
dl
vispikermaa
(tomusokeria)

Ohje

  1. Mittaa vehnäjauhot, tomusokeri ja leivinjauhe isoon taikinakulhoon tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. 
  2. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu kylmä voi. Hienonna aineet muruksi käsin nyppimällä tai monitoiminkoneella työstäen.
  3. Kaada muru tarvittaessa isoon kulhoon. Lisää joukkoon vaniljatahna, vaniljauute tai vaniljasokeri sekä kananmuna, ja työstä taikinasta tasainen.
  4. Jaa taikina kahteen osaan ja kääri taikinapalat tuorekelmuun. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  5. Kauli taikinat yksi kerrallaan leivinpaperin päällä noin 5 mm paksuiseksi levyksi. Ota suurella muotilla (esimerkiksi teräväreunainen kulho, noin 28 cm halkaisijaltaan) iso ympyrä taikinasta ja pienemmällä muotilla (esimeriksi jälkiruokakulho, noin 11 cm halkaisijaltaan) keksiympyrän keskeltä pienempi ympyrä, jotta saat reiän keksin keskelle. Tee sama toiselle taikinalle, toisen leivinpaperin päällä. Siirrä keksit uunipeltien päälle leivinpaperin kanssa ja nosta noin 15 minuutiksi jääkaappiin.
  6. Paista yksi pelti kerrallaan 200 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. Seuraa kuitenkin paistotulosta, jotta pohjat eivät ota liikaa väriä paiston aikana. Voit myös tarvittaessa laskea hieman paistolämpötilaa. Anna keksien jäähtyä ennen täyttöä.  Käsittele keksikerroksia vasta jäähtyneinä ja silloinkin hyvin varovasti, jotta ne eivät mene rikki.
  7. Vatkaa täytettä varten kulhossa tuorejuusto ja vispikerma vaahdoksi. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria makeuttamaan täytettä.
  8. Nosta toinen kekseistä tarjoiluastialle. Levitä keksikerroksen päälle ohut kerros appelsiinimarmeladia. Pursota täytettä keksin pinnalle. Levitä myös toisen keksin päälle ohut kerros appelsiinimarmeladia ja nosta toinen keksikerros täytekerroksen päälle. Pursota vielä täytettä keksin päälle haluamallasi tavalla. Nosta kakku jääkaappiin mielellään vähintään muutaman tunnin ajaksi. Koristele keksikakku juuri ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla ja muilla syötävillä koristeilla. 
  9. Vinkki! Jos appelsiinimarmeladissa on kuoren palasia joukossa, voit halutessasi painella marmeladin siivilän läpi, niin saat siitä sileää.

Vinkki! Ylimääräisestä keksitaikinasta voi paistaa herkullisia pieniä keksejä kahvipöytään ja kakun koristelua varten. Paistoaika pienemmillä kekseillä on hieman lyhyempi kuin kakun keksikerroksilla.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.