Juustokakku-kuppikakut

juustokakku-kuppikakut
  • Nämä pienet juustokakut sopivat niin pikkujoulupöytään kuin ystävänpäivän aikaan ja ovat mainioita myös syntymäpäiväjuhliin.
  • Tee pohjat herkullisesta kauramurotaikinasta tai joulun aikaan piparkakku- tai piparitaikinasta.
  • Täytteissä ei herkkuaineksia säästellä! Juustokakun täytteeseen voit valita valkosuklaan tai tumman suklaan tai tee puolet ja puolet.
  • Nämä kuppikakut paistetaan juustokakkutäytteen ja Nutella-koristesydämen kanssa kaikki samalla kertaa uunissa, vain kuppikakkukuorrute sydämien väliin laitetaan paiston jälkeen kruunamaan komeuden.
  • Jos mielesi tekee ihanaa suklaan ja juustokakun yhdistelmää, mutta haluat päästä helpolla, kokeile suosittua suklaapohjaista juustokakkua!
6-8 kpl, n. 7 cm halkaisijaltaan oleviin annos- tai muffinivuokiin
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa
tai Laktoositon Piparkakkutaikinaa
Juustokakkutäyte:
100-150gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
100gmaustettua rahkaa (esim. vanilja)
1muna
100gvalkoista tai tummaa suklaata
100gmaapähkinävoita (Nutellaa)
Päälle:
½pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (250 g)
taiTorttutaikinalevyjä (250 g)
Kuppikakkukuorrute:
100gmaustamatonta tuorejuustoa
½dlsitruunatahnaa (lemon curdia)
2-3dlmansikkatomusokeria tai tomusokeria ja hiven punaista elintarvikeväriä

Valmistusohje

Ota taikinat sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa. Levitä kauramurotaikina n. 6:n pienen muffinssivuoan (esim. silikoni tai alumiini) pohjalle ja reunoille. Voit tehdä kupit joulun aikaan piparitaikinasta. Koska sitä on pakkauksessa enemmän, tulee siitä n. 8 kuppikakkupohjaa.

Sulata suklaa varovasti puoli minuuttia kerrallaan mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa sulatettu hieman jäähtynyt suklaa sähkövatkaimella tai vispilällä tuorejuuston sekaan, käytä tuorejuustoa enempi (150 g), jos teit 8 leivospohjaa piparitaikinasta. Vispaa myös rahka ja muna seokseen. Jaa täytettä murotaikinakuppeihin, ne saavat tulla melko täyteen. Paina jokaiseen leivokseen täytteen keskelle sydämeksi 1-2 tl Nutellaa.

Ota piparimuotilla voitaikinalevyistä sydämiä, jotka ovat pikku muffinivuokien kokoisia (7-8 cm) halkaisijaltaan. Asettele jokaisen pienen täytetyn juustokakun päälle voitaikinasydän.

Paista leivoksia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Valmista kuppikakkukuorrute vatkaamalla tuorejuustoon sitrustahna ja mansikkatomusokeri. Halkaise terävällä veitsellä leivosten päällä olevat lehtevät sydämet ja täytä ne kauniin punaisella kuorrutteella. Voit sihdata päälle vielä tomusokeria.

VINKKI: Saat kuppikakuille suklaisen pohjan sekoittamalla 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 100 g tummaa suklaata rouheena taikinan joukkoon. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä kun video. Silikonivuoka on ehdoton.