Haettu sivustolta 12.12.2024
Ainekset 7 annosta
Pohja
Vadelma-glögihillo
200
g
Pakastevadelmia
1
dl
Punaista glögiä
100
g
Marmeladisokeria
1
rkl
Sitruunamehua
Piparimousse
100
g
Piparkakkuja
1
dl
Kuohukermaa
200
g
Tuorejuustoa
0,5-1
dl
Sokeria
1
tl
Kanelia
Kasaaminen
1
rss
Tuoreita vadelmia
Ohje
Pohja
- Leikkaa yksi levy kolmeen osaan, jotta muodostuu suorakaiteen muotoinen levy. Tee näin jokaiselle levylle. Sinulle pitäisi tulla 12kpl samankokoisia paloja
- Levitä levyt uunipellille leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla, laita toinen leivinpaperi päälle ja sen päälle viel uunipelti painoksi
- Paista 225c n.15min, ota päällä oleva pelti ja leivinpaperi pois ja jatka paistamista vielä pari minuuttia, jotta saavat kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
Vadelma-glögihillo
- Laita kaikki ainekset kattilaan, kiehauta seos ja keitä seosta noin 10min
- Siirrä toiseen astiaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Piparimousse
- Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, mausta sokerilla ja kanelilla.
- Murskaa piparit mahdollisimman hienoksi ja lisää joukkoon.
- Sekoita tasaiseksi.
- Siirrä massa pursotinpussiin jossa tähtitylla.
Kasaaminen
- Ota yksi pohja, pursota reunoille piparimoussella pienet ruusukeet.
- Laita keskelle jääneeseen koloon pieni kerros hilloa, ja tuoreita vadelmia (voit leikata vadelmia vähän pienemmäksi).
- Laita toinen pohja päälle, tee sen päälle myös reunukset piparimoussella, keskelle hilloa ja päälle vielä vadelmia koristeeksi.
Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan SM-kisafinalisti 2022 Sami Mannila
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua