Ainekset 7 annosta

Pohja
Vadelma-glögihillo
200
g
Pakastevadelmia
1
dl
Punaista glögiä
100
g
Marmeladisokeria
1
rkl
Sitruunamehua
Piparimousse
100
g
Piparkakkuja
1
dl
Kuohukermaa
200
g
Tuorejuustoa
0,5-1
dl
Sokeria
1
tl
Kanelia
Kasaaminen
1
rss
Tuoreita vadelmia

Ohje

Pohja

  1. Leikkaa yksi levy kolmeen osaan, jotta muodostuu suorakaiteen muotoinen levy. Tee näin jokaiselle levylle. Sinulle pitäisi tulla 12kpl samankokoisia paloja
  2. Levitä levyt uunipellille leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla, laita toinen leivinpaperi päälle ja sen päälle viel uunipelti painoksi
  3. Paista 225c n.15min, ota päällä oleva pelti ja leivinpaperi pois ja jatka paistamista vielä pari minuuttia, jotta saavat kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä.

Vadelma-glögihillo

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan, kiehauta seos ja keitä seosta noin 10min
  2. Siirrä toiseen astiaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Piparimousse

  1. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, mausta sokerilla ja kanelilla.
  2. Murskaa piparit mahdollisimman hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Sekoita tasaiseksi.
  4. Siirrä massa pursotinpussiin jossa tähtitylla.

Kasaaminen

  1. Ota yksi pohja, pursota reunoille piparimoussella pienet ruusukeet.
  2. Laita keskelle jääneeseen koloon pieni kerros hilloa, ja tuoreita vadelmia (voit leikata vadelmia vähän pienemmäksi).
  3. Laita toinen pohja päälle, tee sen päälle myös reunukset piparimoussella, keskelle hilloa ja päälle vielä vadelmia koristeeksi.
Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan SM-kisafinalisti 2022 Sami Mannila

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.