Grillattu täytetty teeleipä

Grillattu täytetty teeleipä

Piirakkataikinasta saat kesällä helpolla nopeasti teeleipää grillissä. Täytetty taikina tuo makua tälle nopealle suolapalalle. Laita taikinan sisään mieleistä kullakin hetkellä saatavissa olevaa yrttiä, esim. timjami sopii hyvin. 

Tarjoile sellaisenaan, tai sivele päälle marmeladia tai makeaa chilikastiketta.

1 iso täytetty teeleipä, halkaisija n. 25 cm, 6-8 palaa
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
50gtuorejuustoa
1iso kesäsipuli varsineen
2-3valkosipulinkynttä
1dltuoretta tinjamia silputtuna
½-1tljauhettua mustapippuria
½-1tlchilirouhetta
75gparmesaanilastuja
Pinnalle:
1rklrypsiöljyä
Lisäksi tarjoiluun:
1-2dlranskankermaa
1dlmakeaa chilikastiketta
1dlaprikoosi- tai appelsiinimarmeladia

Valmistusohje

Ota pyöreä piirakkataikina sulamaan. Kauli sulanut piirakkataikina isoksi noin 30 cm halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi pohjalevyksi. Silppua sipuli hienoksi ja halutessa silppua myös muutama valkosipulinkynsi. Riivi tuoretta timjamia oksista irti ja silppua se. Levitä kaulitulle pohjalle kaikki täytteen aineet ohuina kerroksina ohjeen järjestyksessä, mausta.

Kääntele taikina puolet yhteen niin, että täyte jää väliin ja käännä sen jälkeen uudelleen puolet yhteen paketiksi. Kauli tämä käännelty taikinapaketti uudelleen isommaksi pyöreäksi teeleipälevyksi (halkaisija noin 25 cm). Täytteet jäävät näin taikinan sisään. Sivele teeleivän pinnat öljyllä.

Kuumenna grilli. Laita teeleipä grilliin, jossa on hyvin lämpöä, mutta varo ettei teeleipä pala. Mikäli käytössä on pizzakivi, voit paistaa teeleivän sen päällä, kuumenna kivi ensin hyvin. Paistamiseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia.

Jaa kypsä teeleipä sektoreihin niin, että saat 6-8 palaa. Sivele pinnalle chilikastiketta tai marmeladia ja halutessa dippaa leipäkuutioita ranskankermaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)