Feta-Luumukuut

25 min, josta valmisteluaika 15 min
- Feta-luumukuut valmistuvat nopeasti ja helposti. Ne sopivat hyvin pikku naposteltaviksi tai alkupaloiksi.
- Leivokset kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua.
- Pikkusuolaisten valmistukseen sopii yhtä hyvin joko voilla leivottu Voitaikina, laktoositon lehtevä Torttutaikina tai hiukan ohuempi lehtevä Lehtitaikina.
30-40 kpl
1 | pkt | Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g) |
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g) | ||
tai Voitaikinalevyjä (500 g) | ||
munaa voiteluun | ||
unikonsiemen koristeeksi | ||
Täyte: | ||
50 | g | feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa |
100 | g | ranskankermaa (1 dl) |
1 | dl | luumumarmeladia |
Valmistusohje
-
Ota puolikuun muotoisella piparimuotilla taikinalevyistä kuut. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
-
Valmista täyte murustamalla juusto haarukalla ranskankermaan. Täytä kuut vähän ennen tarjoilua halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla ensin pieni nokare luumumarmeladia ja sitten noin teelusikallinen feta-täytettä väliin.
Kommentoi reseptiä