• Feta-luumukuut valmistuvat nopeasti ja helposti. Ne sopivat hyvin pikku naposteltaviksi tai alkupaloiksi.
  • Leivokset kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. 
  • Pikkusuolaisten valmistukseen sopii yhtä hyvin joko voilla leivottu Voitaikina, laktoositon lehtevä Torttutaikina tai hiukan ohuempi lehtevä Lehtitaikina.

Ainekset 30-40 kpl annosta

munaa voiteluun
unikonsiemen koristeeksi
Täyte:
50
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
100
g
ranskankermaa (1 dl)
1
dl
luumumarmeladia

Ohje

  1. Ota puolikuun muotoisella piparimuotilla taikinalevyistä kuut. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

  2. Valmista täyte murustamalla juusto haarukalla ranskankermaan. Täytä kuut vähän ennen tarjoilua halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla ensin pieni nokare luumumarmeladia ja sitten noin teelusikallinen feta-täytettä väliin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

3 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.