Chorizo-kikhernechili

Chorizo-kikhernechili
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Kikherneet olivat koronavuoden 2020 kiistaton ykkösraaka-aine. Nopean ja muhkeasti maistuvan chorizo-kikhernechilin salaisuus on alkuaan tunisialaisessa harissa-maustetahnassa, joka ilmeisestä tulisuudestaan huolimatta on maultaan tyylikkään monivivahteista. Jos haluat tästä kerralla kaksi annosta, tuplaa raaka-aineiden määrät tai valmista jäljelle jääneistä aineksista seuraavana päivänä makoisa täyte burritoille (ohje alla).

1:lle
100gchorizoa (kestomakkaraa) pilkottuna
1rkloliiviöljyä
1rklharissa-maustetahnaa
1tljuustokuminaa
½tlktomaattimurskaa
½tlkkidney- tai mustapapuja
½tlkkikherneitä
2dlkypsää Myllyn Paras Basmatiriisiä
tai kypsää Jasmiiniriisiä
2rkltuoretta korianteria pilkottuna
turkkilaista jogurttia
Burritot:
½tlktomaattimurskaa
½tlkpapuja
½tlkkik-herneitä
1hienonnettu sipuli
4pilkottua valkosipulinkynttä
200gjauhelihaa
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
1tlsavupaprikaa
1tljuustokuminaa
1tlchilijauhetta
1dlvettä
1psMyllyn Paras OATGOODS Kauratortilloja

Valmistusohje

  1. Paista chorizoa pannulla öljyssä muutama minuutti.

  2. Lisää harissa ja juustokumina. Jatka paistamista minuutin ajan ja lisää pannulle tomaattimurska, pavut, kik-herneet ja noin desi vettä. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla lempeällä lämmöllä noin 10 minuuttia.

  3. Lusikoi kastike riisin päälle. Ripottele pinnalle korianteria ja jogurttia. Nauti heti.

Burritot:

  1. Käytä chilin valmistuksesta ylijääneet puolikkaat purkit tomaattimurskaa, papuja ja kik-herneitä seuraavana päivänä burritojen täytteen valmistamiseen.

  2. Paista oliiviöljyssä hienonnettu  sipuli, pilkottua valkosipulinkynttä ja jauheliha.

  3. Lisää suolaa, mustapippuria, savupaprikaa,  juustokuminaa ja chilijauhetta.

  4. Sekoita ja kaada pannulle tomaattimurska, pavut, kik-herneet ja vesi. Hauduttele kannen alla 10 minuuttia. Nauti Myllyn Paras -kauratortilloiden täytteenä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)