Haettu sivustolta 11.12.2024
Kikherneet olivat koronavuoden 2020 kiistaton ykkösraaka-aine. Nopean ja muhkeasti maistuvan chorizo-kikhernechilin salaisuus on alkuaan tunisialaisessa harissa-maustetahnassa, joka ilmeisestä tulisuudestaan huolimatta on maultaan tyylikkään monivivahteista. Jos haluat tästä kerralla kaksi annosta, tuplaa raaka-aineiden määrät tai valmista jäljelle jääneistä aineksista seuraavana päivänä makoisa täyte burritoille (ohje alla).
Ainekset 1:lle annosta
100
g
chorizoa (kestomakkaraa) pilkottuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
harissa-maustetahnaa
1
tl
juustokuminaa
½
tlk
tomaattimurskaa
½
tlk
GoGreen kidney- tai mustapapuja
½
tlk
kikherneitä
2
rkl
tuoretta korianteria pilkottuna
turkkilaista jogurttia
Burritot:
½
tlk
tomaattimurskaa
½
tlk
papuja
½
tlk
kik-herneitä
1
hienonnettu sipuli
4
pilkottua valkosipulinkynttä
200
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
savupaprikaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
1
dl
vettä
1
pkt
tortillalettuja (8 kpl)
Ohje
- Paista chorizoa pannulla öljyssä muutama minuutti.
- Lisää harissa ja juustokumina. Jatka paistamista minuutin ajan ja lisää pannulle tomaattimurska, pavut, kik-herneet ja noin desi vettä. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla lempeällä lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lusikoi kastike riisin päälle. Ripottele pinnalle korianteria ja jogurttia. Nauti heti.
Burritot:
- Käytä chilin valmistuksesta ylijääneet puolikkaat purkit tomaattimurskaa, papuja ja kik-herneitä seuraavana päivänä burritojen täytteen valmistamiseen.
- Paista oliiviöljyssä hienonnettu sipuli, pilkottua valkosipulinkynttä ja jauheliha.
- Lisää suolaa, mustapippuria, savupaprikaa, juustokuminaa ja chilijauhetta.
- Sekoita ja kaada pannulle tomaattimurska, pavut, kik-herneet ja vesi. Hauduttele kannen alla 10 minuuttia. Nauti tortilloiden täytteenä.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Vinkit
Leivo itse kauratortilloja
Tortillat joissa on kauraa, maissia ja vehnää sopivat loistavasti tähän burritoannokseen, katso reseptimme!
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua