Kikherneet olivat koronavuoden 2020 kiistaton ykkösraaka-aine. Nopean ja muhkeasti maistuvan chorizo-kikhernechilin salaisuus on alkuaan tunisialaisessa harissa-maustetahnassa, joka ilmeisestä tulisuudestaan huolimatta on maultaan tyylikkään monivivahteista. Jos haluat tästä kerralla kaksi annosta, tuplaa raaka-aineiden määrät tai valmista jäljelle jääneistä aineksista seuraavana päivänä makoisa täyte burritoille (ohje alla).
Ainekset 1:lle annosta
Ohje
-
Paista chorizoa pannulla öljyssä muutama minuutti.
-
Lisää harissa ja juustokumina. Jatka paistamista minuutin ajan ja lisää pannulle tomaattimurska, pavut, kik-herneet ja noin desi vettä. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla lempeällä lämmöllä noin 10 minuuttia.
-
Lusikoi kastike riisin päälle. Ripottele pinnalle korianteria ja jogurttia. Nauti heti.
Burritot:
-
Käytä chilin valmistuksesta ylijääneet puolikkaat purkit tomaattimurskaa, papuja ja kik-herneitä seuraavana päivänä burritojen täytteen valmistamiseen.
-
Paista oliiviöljyssä hienonnettu sipuli, pilkottua valkosipulinkynttä ja jauheliha.
-
Lisää suolaa, mustapippuria, savupaprikaa, juustokuminaa ja chilijauhetta.
-
Sekoita ja kaada pannulle tomaattimurska, pavut, kik-herneet ja vesi. Hauduttele kannen alla 10 minuuttia. Nauti Myllyn Paras -kauratortilloiden täytteenä.
Kommentteja ja keskustelua