Satokauden rouheat porkkanamuffinssit

Porkkanamuffinssit

Näitä porkkanamuffinsseja voisi kutsua melkein pikasämpylöiksi, sillä näillä voi herkutella sämpylöiden tapaan ja ne valmistuvat hyvin nopeasti, ilman nostatusta. Porkkanamuffinssit käyvät sellaisenaan syötäviksi vaikka aamiaisella tai brunssilla, mutta ne sopivat erinomaisesti myös keiton tai muun ruoan kanssa heti tuoreeltaan syötäviksi.

Näihin satokauden porkkanamuffinsseihin laitoin Myllyn Paras Kaurainen–siemennäkkäri leivontasoeosta tuomaan taikinaan rouheutta. Tuo leivontaseos sisältää auringonkukan-, pellavan-, kurpitsan- ja chian siemeniä. Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseoksesta valmistuu nimensä mukaisesti herkullinen näkkileipä, mutta rouheista seosta voi käyttää erinomaisesti myös suolaisessa leivonnassa piirakkapohjista sämpylöihin. Rouheuden lisäksi valmis porkkanamuffinssi on erittäin mehevä ja maukas.

Minä halusin näille muffinsseille pienen makean ja mehevän lisän raikkaasta porkkanasta, koska porkkanan suosio kasvaa aina syksyn myötä - ainakin omassa keittiössäni. Porkkanaa kasvaa myös monen suomalaisen omalla kasvimaalla ja se on lähiruokaa parhaimmillaan.  Porkkana antaa myös kauniin värin ja maun leivonnaisille.

Leivo nämä herkulliset porkkanamuffinssit ja nauti vaikka tuorejuustolevitteen kanssa.

Porkkanamuffinssit levitteellä

Satokauden rouheat porkkanamuffinssit

1 dl Myllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseosta
2 ½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl hienoa parmesan-raastetta
150 g porkkanaa
2 dl kerma-maitoa
¾ dl ruokaöljyä
2 kananmunaa

Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet sekä parmesan-raaste. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja lisää joukkoon lastalla sekoittaen. Mittaa toiseen kulhoon kerma-maitoseos, ruokaöljy sekä kananmunat. Sekoita haarukalla tai vispilällä niin, että saat tasaisen seoksen. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon ja nostele taikina hyvin sekaisin.

Laita muffinssipellin koloihin paperiset muffinssivuoat ja jaa taikina kahteentoista muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes porkkanamuffinssit on kypsiä.

Tarjoile esimerkiksi tuorejuustolevitteiden kanssa tai murenna vaikka herkullisen kasvissosekeiton päälle.

Vinkki! Kerma-maitoseoksessa on noin puolet kermaa ja puolet maitoa.

Porkkanamuffinssit

Porkkanamuffinssit

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.