Terveisiä Kööpenahamista. Tässä leipä, jossa mukana mauista ne kaikkein klassisimmat. Jostain syystä muuten himpun tylsä säilykeparsa toimii suolaisen makean pekonin kanssa jopa paremmin kuin tuore keitetty parsa.

Varsin klassiset maut – liha, kasvis, pekonista tykkää kaikkia. Suolaisen makea pekoni.

Ainekset 10 hlö annosta

Curry-parsasalaatti:
0,3
kg
herkkusieni
rypsiöljy paistamiseen
0,4
kg
valkoinen parsa (säilyke toimii mainiosti)
0,1
kg
täysmajoneesi, laktoositon
0,005
kg
curryjauhe
0,05
kg
ranskankerma, laktoositon
suola ja mustapippuri
Lisäksi:
0,3
kg
pekoni
0,05
kg
suolakrassi

Ohje

1. Lohko herkkusienet, ruskista rypsiöljyssä ja jäähdytä.

2. Leikkaa valutetut parsat noin 1,5 cm:n paloiksi ja sekoita joukkoon loput salaattiainekset. Anna maustua hetken kylmässä.

3. Ruskista pekoni rapeaksi ja valuta ylimääräinen rasva pois. Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi ja paahda pinnat kevyesti.

4. Kokoa salaatti leipäviipaleen päälle. Viimeistele pekoniviipaleilla ja krassilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.