Tässä reseptissä kuidukas sämpylätaikina on kaaviloitu levyksi, jolle levitetään tuorejuustoa ja porkkanaraastetta. Tämän jälkeen levy kääritään rullaksi, viipaloidaan ja painellaan korvapuusteiksi.

Ainekset 25-30 kpl annosta

50
g
hiivaa
½
l
piimää (tai tuoremehua)
1-2
tl
mineraalisuolaa
2-3
rkl
juoksevaa hunajaa
50
g
pehmeää voita tai margariinia
Täyte:
1
rasia basilikalla maustettua tuorejuustoa
n.3
porkkanaa raasteena
tuoretta basilikasilppua
Voiteluun:
hunajavettä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, hunaja ja leseet. Alusta sämpyläjauhoilla hyväksi taikinaksi, lisää alustuksen välillä pehmeä rasva taikinaan.

  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä isoksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 60 cm).

  3. Levitä levylle tuorejuustoa tasaisesti. Ripottele päälle porkkanaraastetta ja basilikasilppua. Kääri taikina rullalle ja leikkaa kolmioviipaleiksi kuten korvapuusteja tehtäessä. Painele puusteihin korvat.

  4. Anna kohota hyvin uunipellillä leivinpaperin päällä. Voitele hunajavedellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 min kauniin ruskeiksi.

VINKKI: Voit myös tehdä noin 3 cm:n levyisiä viipaleita rullasta ja laittaa ne kumolleen muffinivuokiin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.