Sämpyläkierteet kinkulla tai härkiksellä
Nämä maukkaat sämpyläkierteet maistuvat herkullisilta sekä lämpiminä, että kylminä koko perheelle ja ovat lisäksi helppoja napata mukaan talviselle retkelle!
Sämpyläkierteet kinkulla tai härkiksellä
Sämpylätaikina
7,5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2,5 tl suolaa
1 rkl hunajaa
14 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
0,5 dl öljyä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva ja sekoita. Lisää hunaja ja suola sekä jauhot desilitra kerrallaan. Jauhojen loppuvaiheessa lisää öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna turvota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
Kinkkutäyte:
200 g pekonisipuli-tuorejuustoa
250 g kinkkusuikaleita/palvikinkkua suikaloituna
punainen paprika pieneksi pilkottuna
tuoretta basilikaa
100-150 g juustoraastetta
Härkistäyte:
1 prk (n.190g) punaista pestoa
250 g härkistä
100-150 g salaattijuustoa (kokonaisena palana oleva toimii parhaiten murenevaisuutensa vuoksi)
aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kumoa se jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen yhtä suureen osaan. Ota toinen puolikas taikinasta ensin ja kaulitse se suorakaiteen muotoiseksi, n. 30x40cm kokoiseksi. Levitä päälle pekonisipuli-tuorejuusto, pieneksi pilkottu paprika, kinkkusuikaleet ja juustoraaste ja revi vielä basilikan lehtiä kaiken päälle. Rullaa tiiviiksi rullaksi, aivan kuin korvapuusteja leipoisit. Leikkaa rulla noin 18 osaan ja laita leivinpaperoidulle pellille kohoamaan liinan alle noin 20 minuutin ajaksi. Voitele munalla. Paista 220-225 asteessa 13-15 minuutin ajan hieman uunin tehosta riippuen.
Kaulitse sitten toinen taikinan puolikas samalla tavalla, levitä päälle pesto, härkis, silputut aurinkokuivatut tomaatit ja murennettu salaattijuusto. Rullaa tiiviiksi rullaksi ja leikkaa noin 18 osaan. Laita leivinpaperoidulle pellille liinan alle kohoamaan noin 20 minuutiksi, voitele munalla ja paista 220-225 asteessa 13-15 minuutin ajan hieman uunin tehosta riippuen.
Kommentteja ja keskustelua