Kääretorttu valkosuklaamoussella ja kirsikoilla
Kesä on herkullisten makujen aikaa, ja ihanan makeat kirsikat ovatkin kesän parhaimpia herkkuja! Kun yhdistää tuoreet kirsikat suklaapohjaan tehtyyn ja valkosuklaamoussella täytettyyn sekä kuorrutettuun kääretorttuun, on makunautinto täydellinen!
Kääretorttu valkosuklaamoussella ja kirsikoilla
Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keseknään ja sihtaa varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa 7-8 minuutin ajan. Varo, pohja palaa helposti.
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjan leivinpaeri varoen. Jäähdytä.
Valkosuklaamousset
4dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
200g maustamatonta- tai vaniljatuorejuustoa
1tl vaniljasokeria, jos käytät maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl vaniljakreemijauhetta
0,5dl sokeria
Kirsikka- tai vadelmahilloa, tai muuta marjahilloa makusi mukaan
Tuoreita kirsikoita
Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen.
Vaahdota kermat. Lisää kerman joukkoon jäähtynyt valkosuklaasula, tuorejuusto, kreemijauhe ja sokerit. Anna seistä jääkaapissa viitisen minuuttia.
Levitä pohjan päälle haluamaasi hilloa. Levitä noin 2/3 moussesta pohjan päälle ja kääräise rullalle. Tässä tortussa ei haittaa jos pinta halkeilee, sillä loppu mousse levitetään kääretortun päälle ja sivuille ja koko komeuden päälle ripotellaan kokonaiset, pestyt kirsikat.
Aivan taivaallisen hyvää kesäherkkua kahvin kanssa nautittavaksi!
Helteistä kesää ja mukavaa naisten viikon jatkoa kaikille!
Kommentteja ja keskustelua