Myllyn Paras Oy

Myllyn Paras valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Myllyssä valmistetaan jauhot, hiutaleet, suurimot sekä pastat. Pakastetehdas on keskittynyt pakastetaikinoiden ja leivonnaispakasteiden valmistukseen. Yhteensä yhtiö työllistää yli sata henkilöä.

Mylly jalostaa vuosittain noin 75 000 tonnia viljaa. Myllyn Paras -tuotteiden valmistuksessa käytetään mahdollisuuksien mukaan aina kotimaista viljaa. Suomessa viljellään paljon vehnää, kauraa ja ohraa, joten niiden sato riittää joka vuonna hyvin myllytuotteisiin. Rukiin sato vaihtelee vuosittain, joka vuosi kotimainen sato ei riitä koko vuodeksi ja tällöin ruista joudutaan ostamaan ulkomailta. Myös riisit ja durumvehnä tuodaan ulkomailta, koska niitä ei voida kasvattaa Suomessa.

Myllyn Paras valmistaa lähes kaikki tuotteensa Suomessa, Hyvinkäällä (tutustu visithyvinkaa.fi). Joitakin tuotteita, kuten spagetteja, valmistetaan ulkomailla, koska niille ei ole Suomessa tuotantoa. Jokaisen tuotteen valmistusmaa on ilmoitettu pakkauksessa. Valtaosalle tuotteista on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisista raaka-aineista ja työstä, merkin kriteereiden mukaisesti.

Myllyn Paras on markkinajohtaja pastatuotteissa noin 60 %:n markkinaosuudellaan sekä toiseksi suurin markkinoija jauhoissa ja hiutaleissa. Lisäksi yritys valmistaa myllytuotteitaan vientiin, pääasiassa Baltian maihin.

Mylly

Myllyn Paras aloitti 1988 ensimmäisenä Suomessa laminoitujen pakastetaikinalevyjen valmistamisen. Yritys on ollut jo pitkään pakastetaikinoiden markkinajohtaja, nykyisin markkinaosuus on noin 70 %. Leivonnaispakasteet ovat olleet viime vuosina nopeimmin kasvavia tuoteryhmiä. Kypsät leivonnaispakasteet etenkin HoReCa-sektorilla ovat laajentaneet pakastetehtaan tuotevalikoimaa ja yritys on myös panostanut vahvasti kasvavaan paistopistemarkkinaan.

Pakaste

Lue lisää Myllyn Paras Oy:n historiasta ja katso yritysvideot.