Myllyn Paras valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen mylly ja pakastetehdas sijaitsevat Hyvinkäällä, lisäksi yrityksellä on tuotantolaitos Tammelassa. Myllyssä valmistetaan jauhot, hiutaleet, suurimot sekä pastat. Pakastetehdas on keskittynyt pakastetaikinoiden ja leivonnaispakasteiden valmistukseen. Yhteensä yhtiö työllistää yli sata henkilöä. 

Vuodesta 2022 alkaen Myllyn Paras on osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla.

Myllyn Paras on markkinajohtaja pakastetaikinoissa ja pastatuotteissa sekä toiseksi suurin markkinoija aamiais- ja välipalaviljatuotteissa sekä jauhoissa.

Sustainable_Brand_Index_logo

 

Kuluttajat ovat arvioineet yrityksen Suomen 4. arvostetuimmaksi elintarvikebrändiksi (Taloustutkimus: Suomen arvostetuimmat brändit 2021) ja 4. vastuullisemmaksi elintarvikebrändiksi (Sustainable Brand Index 2021, Finland).

 

Myllyn Parhaan missiona on tarjota kaikille pääosin kotimaisia, laadukkaita ja maukkaita viljatuotteita. 

Mylly jalostaa vuosittain noin 75 000 tonnia viljaa. Myllyn Paras -tuotteiden valmistuksessa käytetään mahdollisuuksien mukaan aina kotimaista viljaa. Suomessa viljellään paljon vehnää, kauraa ja ohraa, joten niiden sato riittää joka vuonna hyvin myllytuotteisiin. Rukiin sato vaihtelee vuosittain, joka vuosi kotimainen sato ei riitä koko vuodeksi ja tällöin ruista joudutaan ostamaan ulkomailta. Myös riisit ja durumvehnä tuodaan ulkomailta, koska niitä ei voida kasvattaa Suomessa.

Myllyn Paras valmistaa lähes kaikki tuotteensa Suomessa, Hyvinkäällä. Joitakin tuotteita, kuten spagetteja, valmistetaan ulkomailla, koska niille ei ole Suomessa tuotantoa. Jokaisen tuotteen valmistusmaa on ilmoitettu pakkauksessa. Valtaosalle tuotteista on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisista raaka-aineista ja työstä, merkin kriteereiden mukaisesti.

Myllyn Paras on markkinajohtaja pastatuotteissa noin 60 %:n markkinaosuudellaan sekä toiseksi suurin markkinoija jauhoissa ja hiutaleissa. Lisäksi yritys valmistaa myllytuotteitaan vientiin, pääasiassa Baltian maihin.