23.9.2021

Myllyn Paras osaksi Lantmännenia

Myllyn Parhaan nykyiset omistajat ja Lantmännen ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla Myllyn Paras myydään Lantmännenille. Kauppa edistää Myllyn Parhaan toimintojen ja brändin kehitystä entisestään. Yhdessä Myllyn Parhaan ja Lantmännenin toiminnot kattavat koko viljapohjaisten tuotteiden arvoketjun pellosta pöytään.

Myllyn Paras on ikoninen suomalainen elintarvikevalmistaja, jonka tuotteiden perusta on kotimainen vilja. Konsernin tuotantolaitokset Hyvinkäällä valmistavat myllytuotteita, kuten pastaa, jauhoja ja hiutaleita sekä jatkojalostavat niistä pakasteleivonnaisia ja -taikinoita. Myllyn Paras -brändi on Suomen tunnetuimpia ja arvostetuimpia ruokabrändejä niin vähittäiskaupassa kuin food service -sektorilla. Konsernin liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 110 työntekijää. Myllyn Parhaan omistaa Sponsor Capitalin hallinnoima pääomasijoitusrahasto ja vähemmistöomistajat.

Lantmännen on Pohjoismaissa merkittävä maatalous- ja elintarvikealan toimija, joka toimii laajasti Suomen markkinoilla eri yritystensä kautta. Lantmännen Agro Oy toimii maatalousalalla, ja Lantmännen Cerealia Oy sekä Lantmännen Unibake -konserniin kuuluvat leipomoyhtiöt Lantmännen Unibake Finland Oy ja Vaasan Oy toimivat elintarvikealalla. Yrityskaupan myötä Myllyn Paras ja Lantmännen kattavat Suomessa koko viljatuotteiden arvoketjun.

“Yrityskauppa parantaa kykyämme palvella asiakkaitamme ja kuluttajia entistäkin paremmin. Yhtiöillämme on yhteinen perusta: laaja ja syvällinen osaaminen ja kokemus erinomaisten viljapohjaisten elintarvikkeiden kehittämisessä ja tuotannossa, sekä omistautunut ja osaava henkilöstö. Näistä lähtökohdista on hyvä alkaa rakentaa menestystä yhdessä”, sanoo Miska Kuusela, Myllyn Parhaan toimitusjohtaja.

“Myllyn Parhaalle yrityskauppa tarkoittaa uusia mahdollisuuksia kehittää niin tuotantoa, tarjoomaa kuin brändiä. Myllyn Parhaan brändi on erittäin vahva, samassa liigassa kaikkein suurimpien elintarvikeyhtiöiden kanssa. Yrityskaupan myötä tuotetarjontaamme ja myös kapasiteettiamme voidaan kasvattaa Myllyn Parhaan brändin todellista potentiaalia vastaavaksi”, Kuusela jatkaa.

”Laajennamme tällä yrityskaupalla toimintaamme Suomessa ja vahvistamme asemaamme Pohjois-Euroopassa strategisten tavoitteidemme mukaisesti. Myllyt ja leipomot ovat osa Lantmännenin ydinliiketoimintaa, joten Myllyn Paras on erinomainen lisäys nykyiseen liiketoimintaamme Suomessa. Myllyn Parhaan tarjonta täydentää toimintaamme monin tavoin, laajentaen tuotevalikoimaa ja avaten mahdollisuuksia innovaatioille pellosta pöytään -arvoketjussa. Tästä hyötyvät sekä asiakkaat että kuluttajat”, sanoo Lantmännenin toimitusjohtaja Per Olof Nyman.

Yrityskaupan toteuttaminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Siihen saakka Myllyn Paras ja Lantmännen jatkavat nykyiseen tapaan erillisinä yhtiöinä.

Lisätietoja antavat:

Sami Heikkilä, Hallituksen puheenjohtaja, Myllyn Paras, puh. +358 50 352 8905
Miska Kuusela, Toimitusjohtaja, Myllyn Paras, puh. +358 40 820 1943

Myllyn Paras

Myllyn Paras on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksellä on kaksi tehdasta Hyvinkäällä ja yksi Tammelassa. Myllyn Paras on yksi Suomen arvostetuimpia elintarvikebrändejä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää noin 110 työntekijää.
Lisätietoja: www.myllynparas.fi

Lantmännen

Lantmännen on maatalousosuuskunta ja Pohjois-Euroopan johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- ja elintarviketoimialalla. Lantmännenin omistaa 19 000 ruotsalaista maanviljelijää, ja sillä on 10 000 työntekijää sekä toimintaa yli 20 maassa. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on 45 miljardia Ruotsin kruunua (SEK). Lantmännennin tehtävänä on edistää maanviljelyn elinvoimaisuutta ja luoda edellytykset pitkäjänteiselle, kannattavalle ja kestävälle maataloustoiminnalle. Lantmännenin tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat Vaasan, AXA, FINN CRISP, GoGreen ja Schulstad. Toiminta perustuu viljelijöiltä sukupolvien aikana hankittuun osaamiseen ja arvoihin. Lantmännen tekee tutkimus- ja kehitystyötä sekä panostaa innovaatioihin tulevaisuuden viljelyn, ruoan ja bioenergian kehittämiseksi. Lantmännenin toiminta kattaa koko arvoketjun pellosta pöytään.
Lisätietoa: www.lantmannen.fi