Suklaapiirakka Kuningatar-Vaahtokarkkimoussella

Suklaapiirakka Kuningatar-Vaahtokarkkimoussella

Leivo pakasteena myytävään pyöreään suklaataikinaan marjoilla ja vaahtokarkeilla herkullinen piirakka. Marjojen ja rahkan happamuus ja vaahtokarkkien makeus täydentävät toisiaan. Tässä on käytetty kuningatarmarjaseosta eli vadelmia ja mustikoita. Vaahtokarkit kovettavat massan ilman liivatetta kylmässä, ei toki niin kovaksi kuin liivatehyytelö, mutta unelmaisen pehmeäksi. Kaunis koristelu eli pienet vaahtokarkit ja tuoreet marjat ja vihreät yrtit kruunaavat marja-suklaaherkun.

piirakkavuoallinen, halkaisija 24-28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
4dlmustikoita ja/tai vadelmia
Täyte:
½dlvahvaa marjamehua
3dlmustikoita ja/tai vadelmia
120gpieniä (1x1 cm) vaahtokarkkeja
2dlvaahtoutuvaa kermaa
200gvaniljarahkaa
Päälle:
2dlmustikoita ja/tai vadelmia
1dlpieniä vaahtokarkkeja (20 g)
mintunlehtiä

Valmistusohje

Levitä sulanut pakastetaikina voidellun ja leivitetyn melko korkeareunaisen piirakkavuoan tai irtopohjaisen vuoan pohjalle. Levitä taikinan päälle 4 dl marjoja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min. Valmistele sillä aikaa täyte. Laita kattilaan mehu ja marjat, kiehauta ne. Ota pois levyltä ja kaada sekaan pienet vaahtokarkit. Sekoita, kunnes karkit ovat sulaneet joukkoon (n. 5 min). Anna seoksen jäähtyä kattilassa kunnolla, esim. kylmässä vesialtaassa tai jääkaapissa. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka. Kaada kylmä marja-mehuseos nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten rahka-kermavaahtoon ja levitä täyte heti jäähtyneen piirakan päälle. Laita piirakka jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, jolloin se hyytyy unelmaisen pehmeäksi. Koristele piirakan päällys tuorein marjoin, pienin vaahtokarkein ja mintunlehdin.

VINKKI: Jos pidät enemmän happamista marjoista, käytä musta- ja punaherukoita. Voit koristella piirakan myös pienillä syötävillä luonnonlehdillä, esim. nuorella siankärsämöllä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (9)

Ihanan ja hieman erikoisen makuinen piirakka! Vaahtokarkki-marjaseos oli sulatettuna aivan juoksevaa, mutta hyytyi kuitenkin jääkaapissa. Todellakin unelmaisen pehmeää. :)
Kakku ei hyytynyt lainkaan, jäi aivan veteläksi. Vaatii varmasti liivatetta!
Olihan täyte kylmää ja piirakkapohja täysin jäähtynyt, kun täyte lisättiin piirakkapohjalle. Vaahtokarkit hyydyttävät täytteen kylmässä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Houkutteleva idea vaahtokarkeista. Voikohan siinä käyttää pakastemarjoja?
Piirakkaan voi käyttää pakastemarjoja. Silloin mehuksi riittää ruokalusikallinen mehua, sillä pakastemarjoista irtoaa runsaammin nestettä kuin tuoreista marjoista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kauanko säilyy jääkaapissa?
Piirakka säilyy jääkaappilämpötilassa muutaman päivän. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko tätä pakastaa?
Piirakan voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta