Suklaapiirakka Kuningatar-Vaahtokarkkimoussella

- Leivo pakasteena myytävään pyöreään kauramurotaikinaan marjoilla ja vaahtokarkeilla herkullinen piirakka.
- Marjojen ja rahkan happamuus ja vaahtokarkkien makeus täydentävät toisiaan.
- Tässä on käytetty kuningatarmarjaseosta eli vadelmia ja mustikoita.
- Vaahtokarkit kovettavat massan ilman liivatetta kylmässä, ei toki niin kovaksi kuin liivatehyytelö, mutta unelmaisen pehmeäksi.
- Kaunis koristelu eli pienet vaahtokarkit ja tuoreet marjat ja vihreät yrtit kruunaavat marja-suklaaherkun.
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g) |
2 | rkl | tummaa kaakaojauhetta |
100 | g | tummaa suklaata rouheena |
voita | ||
Myllyn Paras Korppujauhoja | ||
4 | dl | mustikoita ja/tai vadelmia |
Täyte: | ||
½ | dl | vahvaa marjamehua |
3 | dl | mustikoita ja/tai vadelmia |
120 | g | pieniä (1x1 cm) vaahtokarkkeja |
2 | dl | vaahtoutuvaa kermaa |
200 | g | vaniljarahkaa |
Päälle: | ||
2 | dl | mustikoita ja/tai vadelmia |
1 | dl | pieniä vaahtokarkkeja (20 g) |
mintunlehtiä |
Valmistusohje
Ota taikina sulamaan. Sekoita taikinaan kakkaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.
Levitä taikina voidellun ja leivitetyn melko korkeareunaisen piirakkavuoan tai irtopohjaisen vuoan pohjalle. Levitä taikinan päälle 4 dl marjoja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min.
Valmistele sillä aikaa täyte. Laita kattilaan mehu ja marjat, kiehauta ne. Ota pois levyltä ja kaada sekaan pienet vaahtokarkit. Sekoita, kunnes karkit ovat sulaneet joukkoon (n. 5 min). Anna seoksen jäähtyä kattilassa kunnolla, esim. kylmässä vesialtaassa tai jääkaapissa.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka. Kaada kylmä marja-mehuseos nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten rahka-kermavaahtoon ja levitä täyte heti jäähtyneen piirakan päälle.
Laita piirakka jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, jolloin se hyytyy unelmaisen pehmeäksi. Koristele piirakan päällys tuorein marjoin, pienin vaahtokarkein ja mintunlehdin.
VINKKI: Jos pidät enemmän happamista marjoista, käytä musta- ja punaherukoita. Voit koristella piirakan myös pienillä syötävillä luonnonlehdillä, esim. nuorella siankärsämöllä.
Kommentoi reseptiä