Savulohi Joulutortut

Savulohi Joulutortut

Joulutortut voivat olla myös suolaisia! Ohjeessa käytetty voitaikina on valmistettu vähälaktoosiseen voihin ja torttutaikina laktoosittomaan kasvimargariiniin. Valmiit taikinalevyt ovat hyvin lehteviä ja niihin on saatu koneellisesti yli 100 kerrosta. Kerrostataittele ensin sakarat ja laita vasta sitten täyte päälle.

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja ja Jethro valmistavat näitä joulutorttuja.

15 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
150gkylmäsavulohta suikaloituna pieneksi
150gsavulohi- tai sitruunatuorejuustoa
n.1rklsitrustahnaa (lemon curd)
50gparmesaanijuustoraastetta
Päälle:
tilliä

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Kaaviloi sulaneita levyjä hieman pidemmiksi, 21 cm pituisiksi. Jaa jokainen levy kolmeksi 7 x 7 cm neliöksi. Tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen tortun keskelle vajaa 1 rkl täytettä. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Koristele lopuksi pienillä tillinoksilla. Taikinan reunoista voit tehdä kierteitä loppuun parmesaanijuustoon kieritellen ja paistaa ne uunissa.

VINKKI: Halutessa savulohen tilalla voi käyttää savusiikaa tai muuta savukalaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)