Joulutortut voivat olla myös suolaisia!

Ohjeessa käytetty voitaikina on valmistettu voihin ja torttutaikina kasvimargariiniin.

Valmiit taikinalevyt ovat hyvin lehteviä ja niihin on saatu koneellisesti lähes 100 kerrosta.

Taittele ensin sakarat ja laita vasta sitten täyte päälle, niin sakarat eivät nouse ylös paistettaessa.

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja ja Jethro valmistavat näitä joulutorttuja.

Ainekset 15 kpl annosta

Täyte:
150
g
kylmäsavulohta suikaloituna pieneksi
150
g
savulohi- tai sitruunatuorejuustoa
n.1
rkl
sitrustahnaa (lemon curd)
50
g
parmesaanijuustoraastetta
Päälle:
tilliä

Ohje

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Kaaviloi sulaneita levyjä hieman pidemmiksi, 21 cm pituisiksi. Jaa jokainen levy kolmeksi 7 x 7 cm neliöksi. Tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun.
  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen tortun keskelle vajaa 1 rkl täytettä. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min.
  3. Koristele lopuksi pienillä tillinoksilla. Taikinan reunoista voit tehdä kierteitä loppuun parmesaanijuustoon kieritellen ja paistaa ne uunissa.

VINKKI: Halutessa savulohen tilalla voi käyttää savusiikaa tai muuta savukalaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.