Raparperipiirakka valkosuklaalla
Katso suosituin raparperipiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakoita.
50 min, josta valmisteluaika 20 min
- Nyt on raparperipiirakan tekeminen helppoa!
- Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina.
- Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
- Katso video ohjeen alta.
piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g) |
tai Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g) | ||
Täyte: | ||
3-4 | vartta raparperia (tai 3 dl raikkaita marjoja) | |
3 | rkl | fariinisokeria |
200 | g | valkosuklaa- tai vaniljarahkaa (1 tlk) |
2 | munaa | |
1 | tl | vaniljasokeria |
100 | g | valkosuklaata rouheena |
1 | dl | mantelilastuja tai kookoshiutaleita |
Valmistusohje
-
Ota taikina sulamaan. Kuori ja pilko raparperit ja paista pannulla fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä lyhyt hetki, ei mössöksi. Jos raparperia ei ole, sekoita marjat ja sokeri.
-
Levitä sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita jäähtyneen raparperin joukkoon rahka, munat, vaniljasokeri ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa.
-
Kaada seos piirakkapohjalle. Ripottele päälle mantelilastut tai kookoshiutaleet. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min kauniin väriseksi.
Katso myös ihana raparperipiirakka kauratoscalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakan reseptejä.
Kommentoi reseptiä