Raparperipiirakka valkosuklaalla

Raparperipiirakka valkosuklaalla

Nyt on raparperipiirakan tekeminen helppoa! Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.

Katso video ohjeen alta.

piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
3-4vartta raparperia (tai 3 dl raikkaita marjoja)
3rklfariinisokeria
200gvalkosuklaa- tai vaniljarahkaa (1 tlk)
2munaa
1tlvaniljasokeria
100gvalkosuklaata rouheena
1dlmantelilastuja tai kookoshiutaleita

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Kuori ja pilko raparperit ja paista pannulla fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä lyhyt hetki, ei mössöksi. Jos raparperia ei ole, sekoita marjat ja sokeri.  Levitä sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita jäähtyneen raparperin joukkoon rahka, munat, vaniljasokeri ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjalle. Ripottele päälle mantelilastut tai kookoshiutaleet. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min kauniin väriseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)