Nyt on raparperipiirakan tekeminen helppoa!

Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina.

Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.

Ainekset 8-10:lle annosta

Täyte:
3-4
vartta raparperia (tai 3 dl raikkaita marjoja)
3
rkl
fariinisokeria
200
g
valkosuklaa- tai vaniljarahkaa (1 tlk)
2
munaa
1
tl
vaniljasokeria
100
g
valkosuklaata rouheena
1
dl
mantelilastuja tai kookoshiutaleita

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Kuori ja pilko raparperit ja paista pannulla fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä lyhyt hetki, ei mössöksi. Jos raparperia ei ole, sekoita marjat ja sokeri. 

  2. Levitä sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita jäähtyneen raparperin joukkoon rahka, munat, vaniljasokeri ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa.

  3. Kaada seos piirakkapohjalle. Ripottele päälle mantelilastut tai kookoshiutaleet. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min kauniin väriseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Lisää raparperipiirakkareseptejä

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.