Pyöreä Rukiinen Mamman Marjapiirakka

50 min, josta valmisteluaika 10 min
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1 | kpl | Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g) |
Täyte: | ||
4-5 | dl | puolukoita (jäisinä, jos pakaste) |
1 | tlk | (laktoositonta) kermaviiliä |
1 | muna | |
½ | dl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
Valmistusohje
-
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle puolukat.
-
Sekoita kermaviili, muna ja sokerit keskenään. Kaada seos puolukoiden päälle.
-
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
-
Kokeile myös perinteistä Mamman marjapiirakka -reseptiä!
VINKKI: Kokeile myös mustikoilla.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (3)
Olisi mukava tehdä itse rukiinen pohja
Käytin pienempää vuokaa, jossa oli korkeat reunat.. (kun ei muuta ollut..)
Mutta piirakasta tuli ihan vetinen, miksiköhän? Johtuiko se vuoan koosta vai tuoreista puolukoista, joita käytin?
Kommentoi reseptiä