Pinaatti-ricotta-cannellonit ja chili-tomaattikastike

Pinaatti-ricotta-cannellonit ja chili-tomaattikastike
2 t , josta valmisteluaika 1 t

Kolmen kastikkeen harmoniaa! Täytetyissä cannelloneissa riittää puuhasteltavaa, mutta kyseessä onkin todellinen juhlaruoka, johon uhrattu aika ja vaiva palkitsee.

n. 4 annosta
2pktMyllyn Paras Cannelloneja
pinaatti-ricottatäytettä (kts. ohje alla)
1rklvoita
béchamelkastiketta (kts. ohje alla)
chili-tomaattikastiketta (kts. ohje alla)
Pinaatti-ricottatäyte:
200gbabypinaattia
2kplpurjoa
2rklvoita
1rkloliiviöljyä
2dlkuivaa valkoviiniä
2rkubasilikaa (lehdet)
2prkricottaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Béchamel:
100gvoita
3rklvehnäjauhoja
1lpunaista maitoa
150gparmesaania raastettuna
valkopippuria
ripaus muskottia
vähän suolaa
Chili-tomaattikastike:
1rklvoita
1rkloliiviöljyä
2tuoretta punaista chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1rklkuivattua timjamia
2keskikokoista sipulia hienonnettuna
4keskikokoista sipulia hienonnettuna
1rklWorcestershire-kastiketta
2dlkuivaa valkoviiniä
2tlktomaattimurskaa
2rkltomaattipyreetä
½rklpunaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Cannelonit:

  1. Täytä cannelonit pinaatti-ricottamassalla pursotinpussilla.

  2. Voitele korkeareunainen uunivuoka ja lado täytetyt cannellonit vierekkäin & päällekkäin vuokaan.

  3. Kaada päälle béchamelkastike. Tarkoitus on, että koko komeus peittyy kastikkeen alle.

  4. Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

  5. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua, niin saat nätimpiä annoksia.

  6. Lado cannellonit lautasille ja lusikoi kuumaa tomaattikastiketta päälle. Ei liikaa, muuten se jyrää alleen täytteen herkät maut.

Pinaatti-ricottatäyte:

  1. Ryöppää pinaatit suolavedessä nopeasti, purista siivilää vasten vedet pois ja hienonna.

  2. Viipaloi pesty purjo ohuiksi renkaiksi ja kuullota ne voi-öljyseoksessa pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Älä ruskista.

  3. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä, kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut. Anna jäähtyä.

  4. Sekoita kulhossa purjo, hienonnettu pinaatti, hienonnettu basilika ja ricotta.

  5. Mausta suolalla ja pippurilla.

Béchamel:

  1. Sulata voi kattilassa ja vispaa siihen kierrevatkaimella jauhot. Anna ruskistua pari minuuttia jatkuvasti vatkaten.

  2. Kaada maito voi-jauho-seokseen pieninä noroina koko ajan vatkaten. Anna kiehahtaa, mutta muista vatkata jatkuvasti, sillä kastike palaa helposti pohjaan. Ota lämpö pois levyltä ja vatkaa sekaan parmesaani. Mausta muskotilla ja ripauksella valkopippuria.

Chili-tomaattikastike:

  1. Kuullota voi-öljy-seoksessa hienonnettua chiliä ja timjamia pari minuuttia. Lisää sipuli ja jatka kuullottamista 10 minuuttia. Älä ruskista.

  2. Lisää joukkoon valkosipuli. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää Worcestershire-kastike ja valkoviini, sekoita hyvin ja anna nesteen haihtua melkein kokonaan. 

  3. Lisää pannulle tomaattimurska, pyree ja punaviinietikka. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  4. Keittele hiljalleen noin 60 minuuttia välillä pohjan kautta sekoittaen.

  5. Surauta kastike sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi tasaisen samettiseksi.

  6. Tarkista maku. Lisää suolaa, jos tarvitsee. Jossain tapauksessa myös ripaus sokeria on paikallaan.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)