Kolmen kastikkeen harmoniaa! Täytetyissä cannelloneissa riittää puuhasteltavaa, mutta kyseessä onkin todellinen juhlaruoka, johon uhrattu aika ja vaiva palkitsee.
Voitele korkeareunainen uunivuoka ja lado täytetyt cannellonit vierekkäin & päällekkäin vuokaan.
Kaada päälle béchamelkastike. Tarkoitus on, että koko komeus peittyy kastikkeen alle.
Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua, niin saat nätimpiä annoksia.
Lado cannellonit lautasille ja lusikoi kuumaa tomaattikastiketta päälle. Ei liikaa, muuten se jyrää alleen täytteen herkät maut.
Pinaatti-ricottatäyte:
Ryöppää pinaatit suolavedessä nopeasti, purista siivilää vasten vedet pois ja hienonna.
Viipaloi pesty purjo ohuiksi renkaiksi ja kuullota ne voi-öljyseoksessa pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Älä ruskista.
Kaada joukkoon valkoviini ja keitä, kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut. Anna jäähtyä.
Sekoita kulhossa purjo, hienonnettu pinaatti, hienonnettu basilika ja ricotta.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Béchamel:
Sulata voi kattilassa ja vispaa siihen kierrevatkaimella jauhot. Anna ruskistua pari minuuttia jatkuvasti vatkaten.
Kaada maito voi-jauho-seokseen pieninä noroina koko ajan vatkaten. Anna kiehahtaa, mutta muista vatkata jatkuvasti, sillä kastike palaa helposti pohjaan. Ota lämpö pois levyltä ja vatkaa sekaan parmesaani. Mausta muskotilla ja ripauksella valkopippuria.
Chili-tomaattikastike:
Kuullota voi-öljy-seoksessa hienonnettua chiliä ja timjamia pari minuuttia. Lisää sipuli ja jatka kuullottamista 10 minuuttia. Älä ruskista.
Lisää joukkoon valkosipuli. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää Worcestershire-kastike ja valkoviini, sekoita hyvin ja anna nesteen haihtua melkein kokonaan.
Lisää pannulle tomaattimurska, pyree ja punaviinietikka. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Keittele hiljalleen noin 60 minuuttia välillä pohjan kautta sekoittaen.
Surauta kastike sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi tasaisen samettiseksi.
Tarkista maku. Lisää suolaa, jos tarvitsee. Jossain tapauksessa myös ripaus sokeria on paikallaan.
Kommentteja ja keskustelua