Minileivokset Kevyellä Mustikkamoussella

Minileivokset Kevyellä Mustikkamoussella

Mustikat ja sitruunarahka ovat mainio makuyhdistelmä. Tee leivospohjat kätevästi kauramurotaikinasta, siinä on makua ja kuitua. Vuoiksi sopivat perinteiset leivosvuoat, mutta helpoiten leivospohjat irtoavat silikoni- tai foliovuoista. Yksi raikas leivos sisältää 130 kcal.

10 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
dlmustikkahilloa
Kevyt mustikkamousse:
3dlmustikoita
½dlvettä
4liivatetta
1dlvaahtoutuvaa kermavalmistetta (esim. Flora Vispi 20%)
1dlsitruunarahkaa
1tlvaniljasokeria
2munanvalkuaista
2rkl(ruokokide)sokeria
Koristeeksi:
mustikoita ja tuoretta minttua

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja jaa se kymmeneen osaan ja taputtele palaset pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Valmista mousse: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Survo 1 dl mustikoita haarukalla ja lisää siihen ½ dl vettä. Kiehauta mustikkasurvos mikrossa tai kattilassa ja liuota joukkoon valutetut liivatteet. Vaahdota kevytkermavalmiste ja lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi erikseen. Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt liivatemehu nauhana ja sekoittaen rahkavaahtoon. Lisää joukkoon mustikat ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto. Levitä leivospohjille hillo ja sen päälle mustikkamousse. Siirrä leivokset viileään jähmettymään puoleksi tunniksi. Koristele mustikoilla ja mintulla.

VINKKI: Kokeile karpaloilla tai puolukoilla ja karpalo- tai puolukkahillolla!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)