Tuorepuurot ovat mukavia aamiaistarjottavia niin hienommalla brunssilla kuin ihan tavallisena arkiaamuna. Puuron voit tehdä jo vaikka edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. Myllyn Paras Pikakaura-ohrahiutale on esikypsytettyä ja ohueksi litistettyä hiutaletta, joten näistä hiutaleista valmistettu tuorepuuro valmistuu jopa ihan muutamassa tunnissa pehmeäksi puuroksi jääkaapissa.  

Nämä tuorepuuroannokset on kasattu juomalaseihin, mutta voit hyvin kasata annokset esimerkiksi kannellisiin lasipurkkeihin, jolloin niiden kuljettaminen on todella helppoa. Tuorepuuro on helppo napata evääksi töihin tai vaikka loma-aktiviteetteihin.

Tästä reseptistä saat noin 2-4 annosta. Jos teet annokset brunssille tarjolle, niin voit jakaa ne jopa pienempiin annoksiin. Nämä tuorepuurot voit kasata ohjeen mukaisesti jogurtin kanssa kerroksittain, jolloin saat kivan jogurttiraidan puuroannokseen. Kylmä tuorepuuro on mukava aamiainen varsinkin lämpimänä kesäpäivänä. 

Ainekset 2-4 annosta

½
kypsä banaani
1
dl
maitoa
dl
pakastemustikoita (sulatettu)
2
dl
maustamatonta jogurttia
Annosten koristeluun
maustamatonta jogurttia
tuoreita marjoja
sitruunamelissaa

Ohje

  1. Mittaa kulhoon hiutaleet. 
  2. Soseuta kypsä banaani. 
  3. Lisää kulhoon banaanisose, maito, sulatetut mustikat sekä yksi desilitra maustamatonta jogurttia. Sekoita ainekset sekaisin. 
  4. Lusikoi astioihin ensin tuorepuuroa ja sen päälle loput maustamattomat jogurtit. Lusikoi vielä loput tuorepuurot maustamattoman jogurtin päälle.
  5. Nosta annokset jääkaappiin tekeytymään vähintään muutaman tunnin ajaksi. Voit valmistaa tuorepuuron hyvin vaikka edellisenä iltana ja antaa olla sen jääkaapissa aamuun asti.   
  6. Koristele valmiit annokset lusikallisella maustamatonta jogurttia, hiutaleilla sekä tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä. 
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.