Ainekset kakkuvuoallinen annosta

dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
30
g
hiivaa (n. ½ pkt)
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
50
g
voita tai margariinia
Täyte:
1
dl
rusinoita
½
dl
rommia
75
g
voita
1
dl
sokeria

Ohje

  1. Laita täytteeseen tulevat rusinat maustumaan rommiin ennen leivonnan aloittamista (vaikka jo edellisenä päivänä). Ohje onnistuu myös tavallisilla rusinoilla.

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  3. Taikinan kohotessa valmista täyte: Sulata voi kattilassa, lisää sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja rommirusinat liemineen. Anna seoksen kiehahtaa ja ota heti pois liedeltä.

  4. Voitele mieluiten reiällinen irtopohjainen kakkuvuoka.

  5. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kaaviloi taikina suorakaiteenmuotoiseksi (n. 50 x 60 cm). Leikkaa taikinan reunasta n. 10 cm:n kaitale pois ja muotoile siitä kakkuvuoan pohjalle ohut taikinalevy.

  6. Levitä lopulle taikinalevyä (40 x 60 cm) kaurarusinatäyte tasaiseksi kerrokseksi. Kierrä levy tiukalle rullalle ja leikkaa siitä 5-7 cm:n paloja ja aseta ne vieritysten pystyyn kakkuvuokaan.

  7. Kohota hyvin, voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min kypsäksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.