Kaurainen rommirusinapulla

Myllyn Paras
2 t , josta valmisteluaika 30 min
kakkuvuoallinen
dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
30ghiivaa (n. ½ pkt)
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
n. 8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
50gvoita tai margariinia
Täyte:
1dlrusinoita
½dlrommia
75gvoita
1dlsokeria
2dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
2rklMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Laita täytteeseen tulevat rusinat maustumaan rommiin ennen leivonnan aloittamista (vaikka jo edellisenä päivänä). Ohje onnistuu myös tavallisilla rusinoilla.

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  3. Taikinan kohotessa valmista täyte: Sulata voi kattilassa, lisää sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja rommirusinat liemineen. Anna seoksen kiehahtaa ja ota heti pois liedeltä.

  4. Voitele mieluiten reiällinen irtopohjainen kakkuvuoka.

  5. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kaaviloi taikina suorakaiteenmuotoiseksi (n. 50 x 60 cm). Leikkaa taikinan reunasta n. 10 cm:n kaitale pois ja muotoile siitä kakkuvuoan pohjalle ohut taikinalevy.

  6. Levitä lopulle taikinalevyä (40 x 60 cm) kaurarusinatäyte tasaiseksi kerrokseksi. Kierrä levy tiukalle rullalle ja leikkaa siitä 5-7 cm:n paloja ja aseta ne vieritysten pystyyn kakkuvuokaan.

  7. Kohota hyvin, voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min kypsäksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)