Hedelmäaakkospullat

- Hedelmäaakkospullat on helppo valmistaa yhdessä lasten kanssa.
- Pulliin sopivat myös muut pehmeät hedelmä- tai salmiakkimakeiset!
Pullataikina: | ||
3 | dl | maitoa |
30 | g | hiivaa |
1 | tl | suolaa |
1 | dl | sokeria |
2 | tl | kardemummaa |
1 | muna | |
8-9 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
75 | g | voita tai margariinia |
Päälle: | ||
1 | muna | |
1 | ps | hedelmäaakkoskarkkeja (200 g) |
1 | dl | raesokeria tai väriraesokeria |
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Leikkaa pullataikinalevy taikinapyörällä 4 x 4 neliöruudukoksi.
Voitele neliöt munalla. Laita pullaneliöiden päälle hedelmäaakkosia haluamaasi kuvioon. Voit vielä ripotella pullien reunoille raesokeria tai väriraesokeria. Kohota pullia vielä n. 30 min ajan lämpimässä paikassa. Paista 210-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.
Kommentoi reseptiä