Hedelmäaakkospullat

Hedelmäaakkospullat
1 t 40 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Hedelmäaakkospullat on helppo valmistaa yhdessä lasten kanssa.
  • Pulliin sopivat myös muut pehmeät hedelmä- tai salmiakkimakeiset!
16 kpl
Pullataikina:
3dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Päälle:
1muna
1pshedelmäaakkoskarkkeja (200 g)
1dlraesokeria tai väriraesokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Leikkaa pullataikinalevy taikinapyörällä 4 x 4 neliöruudukoksi.

Voitele neliöt munalla. Laita pullaneliöiden päälle hedelmäaakkosia haluamaasi kuvioon. Voit vielä ripotella pullien reunoille raesokeria tai väriraesokeria. Kohota pullia vielä n. 30 min ajan lämpimässä paikassa. Paista 210-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

KIITOS HYVÄÄ !!
Hieman jännitin kuinka karkit pysyy (samat kun kuvassa, eli hedelmäaakkoset)pullan pinnalla, mutta hyvin pysyivät. Kivaa ja erilaista tarjottavaa esim. lastenkutsuille. Saa nähdä mitä huomenna kyläilemään tuleva tätini niistä pitää :-)
Huomioni kiinnittyi kuvassa esiintyviin karkkeihin, jotka eivät mielestäni ole hedelmäaakkosia vaan Ässämix-makeisia. Mutta onnistuu varmaan myös hedelmäaakkosilla?
Pullat onnistuu myös muilla hedelmäkarkeilla - kokeilla voi myös salmiakkikarkeilla! Terveisin Myllyn Paras kuluttajaneuvonta