Caldo Verde, Portugalin kansallisruoaksi väitetty keitto pitää aina sisällään mausteista makkaraa, perunaa ja kaalia eri muodoissaan. Pasta tekee tästä tuhdista sopasta entistäkin muhkeamman.
lehtikaalia hienonnettuna ja paksu lehtiruoti poistettuna
1-2
tl
savupaprikaa oman maun mukaan
Ohje
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Huuhtele kylmässä vedessä ja valuta. Ripottele sekaan oliiviöljyä, jotta fusillit eivät tartu kiinni toisiinsa.
Lämmitä 4 rkl oliiviöljyä pannulla, lisää sipuli ja paista lempeällä lämmöllä pehmeäksi, 3-4 minuuttia. Lisää valkosipuli, chili ja chorizo. Paista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia ja lisää perunat.
Kaada pannulle kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton hautua kuplien 30 minuuttia kunnes perunat ovat läpikypsiä.
Lisää lehtikaali ja jatka kypsentämistä, kunnes kaali on pehmeää, 5-6 minuuttia. Lisää lopuksi keitetty ja valutettu pasta. Kypsennä 1-2 minuuttia, kunnes pasta on kauttaaltaan lämmintä.
Tee lopuksi mausteöljy. Lämmitä 2 rkl oliiviöljyä pienessä kattilassa ja ripottele sekaan savupaprika. Sekoita ja nosta pois liedeltä.
Jaa keitto astioihin ja ripottele päälle mausteöljyä.
Kommentteja ja keskustelua