Ananaspiirakka

Ananaspiirakka

Leivo ihanan keväinen piirakka kätevästi valmiiseen Pyöreään Piirakkataikinaan.

Täytteeksi rahkaa ja ananasta sekä pieniä, kuivattuja hedelmiä.

Keltaisen värin saat halutessasi hyvin pienellä määrällä sahramia.

Koristele juhlan mukaan.

noin 24-26 cm:n pyöreä piirakkavuoka (melko korkeareunainen)
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte:
2tlkananasmurskaa valutettuna (2 x 230/145 g)
2tlkmaitorahkaa (2 x 250 g)
1dlsmetanaa, kermaa tai mantelimaitoa
2munaa
1dlmantelirouhetta tai rusinoita
1dlkuivattuja pieniä ananaspaloja tai hedelmäpalaseosta
½-1dlhunajaa (tai sokeria)
1-2tlvaniljasokeria
(hiven sahramia)

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, melko pienen, mutta korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita täytteen aineet keskenään, levitä täyte piirakalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Koristele ananasrenkain ja pääsiäisen aikaan pääsiäisrakein.

VINKKI: Vaihteluna rahkan tilalle voi käyttää Philadelphia-tuorejuustoa tai muuta vastaavaa tuorejuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Maistuu varamasti hyvältä:)
Jos laitan tähän purkkiananasmurskan sijaan tuoretta ananasta pieneksi paloiteltuna, niin paljonko tarvitaan? 290g?
Tuoretta ananasta tarvitaan noin 290 g. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tässä myllyn paras piirakka.
Vaihdoin tavallisen rahkan valkosuklaa rahkaan sekä kermaa, mantelijauhoa, hedelmäpalasekoitusta ja päälle kirsikoita ja marsipaanikanoja pienien munien kera. Tuli tosi hyvää. Tämä varsinainen resepti oli liian tavallinen.