Ananas-purjoriisi

Myllyn Paras
4-6 annosta
2dlpurjoa pilkottuna
3dlMyllyn Paras Basmati Riisiä
1tlrouhittua kardemummaa
1tlkurkumaa
1-2rklöljyä
2½-3dlvettä
2dlananasmurskaa
2dlkookosmaitoa

Valmistusohje

Pilko purjo. Huuhtele basmatiriisi ja valuta se siivilässä. Hauduta purjoa, kardemummaa ja kurkumaa muutama minuutti öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja sekoita huolellisesti. Lisää vesi, ananasmurska ja puolet kookosmaidosta. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää loput kookosmaidosta ja hauduta vielä viitisen minuuttia. Laita kansi päälle ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Hauska, makeahko lisäke sopii hyvin kasvispihvien ja marinoitujen papujen kanssa ja maistuu sellaisenaankin vaikka pavuilla höystettynä.  

KATI NAPAN VINKKI: Voit tarjota ananas-purjoriisin lisäkkeeksi myös uunissa tai pannulla paistetuille broilerinkoipi- tai rintapaloille.

Resepti:
Ohje kirjasta Tuija Ruuska KASVISKEITTIÖ (Otava), munneltu Myllyn Paras -tuotteille Makuhetki-ohjelman mukaan.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)