Houkuttelevan sämpylävalikoman saat käyttämällä monipuolisesti erilaisia leipätaikinoita!

Ohje

  1. Sulata haluamasi taikinat ja paloittele niistä erimuotoisia sämpyläpaloja. Voit myös paloitella tasakokoisia taikinapaloja, pyörittää ne pyöreiksi ja tehdä niihin viiltämällä tai saksimalla erilaisia koristeluita. Saat vaihtelua sämpylöiden pintaan kostuttamalla sämpylän pinnan vedellä ja käyttämällä sitä astiassa jossa on erilaisia siemeniä tai leseitä.
  2. Kohota sämpylöitä nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38-40 asteen lämmössä ja 55-65 % suhteellisessa kosteudessa noin 1 tunnin ajan.
  3. Paista sämpylöitä 215-220 asteen lämmössä 12-15 minuuttia. Anna paiston alussa voimakas höyrytys. Avaa höyrypelti viimeisten minuuttien ajaksi.
Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.