Kurpitsansiemen-sekaleipätaikinasta muotoilet ihastuttavan rapuleivän tarjottavaksi rapusesongin leipäpöydässä!

Ohje

  1. Sulata taikina ja jaa se kahdeksaan osaan, joista viisi on noin 80 g ja kolme noin 65 g. Pyörittele palat palloiksi. Asettele pallot ravun muotoon. Laita pienemmät pallot ravun saksiksi ja pyrstöksi.
  2. Kohota rapuleipä nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38–40 asteen lämmössä ja 55–65 % suhteellisessa kosteudessa 1–1,5 tunnin ajan.
  3. Leikkaa saksilla ravulle sakset ja pyrstö. Saat pinnasta punaisen, kun ripottelet päälle paprikajauhetta.
  4. Lämmitä uuni 200–215 asteeseen ja laita leipä uuniin. Anna paiston alussa voimakas höyrytys. Avaa höyrypelti viimeisen viiden minuutin ajaksi. Rapuleivän kokonaispaistoaika on 20 minuuttia.
Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.