Voitaikinalevystä saat helposti maistuvat leivonnaiset tarjottavaksi esimerkiksi kokousvieraille! Tässä reseptissä herkullisten leivosten täytteenä on mansikkasurvosta tai -hilloa, rahkaseosta sekä viipaloituja mansikoita.

Ainekset 40-50 kpl annosta

Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
Väliin:
400
g
mansikkasurvosta tai -hilloa
1
kg
mansikoita
500
g
kuohukermaa, laktoositon
150
g
sokeria
10
g
vaniljasokeria
150
g
kookoshiutaleita tai mantelilastuja
500
g
maitorahkaa tai sulatettua valkosuklaata, laktoositon

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3-4 osaan eli pieniksi suorakaiteiksi.
  2. Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200 asteessa 5-10 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla/mantelilastuilla. Sekoita joukkoon rahka tai sulatettu ja jäähtynyt, mutta ei kohmettunut valkosuklaa.
  4. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä.
  5. Laita täytteeksi survosta/hilloa, rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita.

VINKKI: Mikäli mansikoita ei ole saatavilla, voit tehdä leivokset myös hedelmillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.