Sulata taikina ja jaa se viiteen 120 g palaan. Muovaa paloista noin 17 cm mittaisia tankoja. Kiepauta tangot bagelin muotoisiksi. Paina liitoskohta hyvin kiinni, ettei se aukea kohotessa.
Kohota bageleita nostatuskaapissa tai yhdistelmäuunissa 38-40 asteen lämmössä ja 55-65 % suhteellisessa kosteudessa 1 tunnin ajan.
Paista bageleita ensin höyryvuoassa yhdistelmäuunin höyrytoiminnolla 5 minuuttia. Höyrypaiston jälkeen voitele kananmunalla. Mikäli haluat pinnasta oikein kiiltävän, käytä voiteluun vain kananmunan valkuaista. Ripottele pinnalle siemeniä.
Kuumenna uuni 210 asteeseen ja paista 12-15 minuuttia.
Resepti:
Iiro Heinonen, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Kommentteja ja keskustelua